"MHP ile daha kolay kurarız"

Güncelleme Tarihi:

MHP ile daha kolay kurarız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 01:41

MECLİS’te kayıt yaptıran parti yetkililerinin gündeminde yine koalisyon seçenekleri vardı.

Haberin Devamı

Kayıttan dünkü bazı değerlendirmeler şöyle:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Ekonomik anlamda bakıldığında çok geniş katılımlı ve kapsamlı, bu anlamda AK Parti-CHP-MHP koalisyonunu piyasalar belki daha olumlu karşılayacaktır. Gördüğüm kadarıyla sıkılı yumruklar yavaş yavaş açıldı. Daha net açıklamalar yapılıyor. Son günlerdeki pozitif açıklamalara bakacak olursak, vatandaş Nihat Zeybekci olarak söylüyorum, AK Parti-MHP koalisyonu daha kolay görünüyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Milletin kırmızı çizgileri var. Bütün partiler milletin bu kırmızı çizgilerini iyi şekilde anlarlarsa ben uzlaşmayla bir koalisyon ortaya çıkacağını düşünüyorum. Kulislerde koalisyon toto oynamaya gerek yok. Ben erken seçimin şu an dahi en uzak ihtimal olduğu kanaatindeyim.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: 14 temel ilkeyi açıkladık. Başka partiler de ilkelerini açıklarlar ve orada hangi ortak noktalarda buluşuyoruz bakılır ve bu çerçevede çok sayıda iktidar seçeneği ortaya çıkabilir. Henüz şu anda daha peşrev aşamasında siyaset. Görevlendirmeden sonra el ense aşaması başlar. Artık ondan sonrası da inşallah hayırlı bir sonuçla biter.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Bizim kırmızı çizgilerimiz yoktur, bizim ilkelerimiz, programımız vardır. Artık Türkiye’nin kırmızı çizgilerle bölünmesine halkımızın ihtiyacı yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!