AK Parti’ye Darülaceze teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’ye Darülaceze teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 17:24

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İstanbul Ok Meydanı'ndaki Darülaceze arazisinin otopark yapılacağına ilişkin iddiaları yalanlamasına, CHP'den "memnuniyet" açıklaması geldi.

Haberin Devamı

AK Parti hükümetinin "ilk kez muhalefetin dile getirdiği bir konuda, muhalefetle aynı yönde görüş bildirdiğine" dikkat çeken Tekin, "memnun olduk" dedi.

Tekin, "İstanbul için sevindirici bir haber. 120 yıllık bir tarih kurtuldu" diye konuştu.

TEKİN, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEMİŞTİ

Tekin, iki gün önce Darülaceze'yi ziyaret ederek, binanın yanındaki 28 bin metrekarelik alana 15 katlı rezidans ve otel yapılacağını söylemişti. Buranın rant için peşkeş çekildiğini ifade eden Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu plan değişikliğine Büyükşehir Belediyesi ve kurumların karşı çıktığını açıklamıştı.

DAVUTOĞLU: DOKUSUNA AYKIRI YAPILAŞMA OLMAZ

Başbakan Davutoğlu da dün akşam Darülaceze binasında iftara katılmış, burada yaptığı açıklamada, şöyle konuşmuştu;
“Her şeyden önce Darülaceze ve İstanbul’a olan hassasiyetimizi herkes yakından bilir. Darülaceze İstanbul’un ruhunu oluşturan bir mekandır. İnsani unsuru her an bize hatırlatan bir mekandır. Dolayısıyla Darülaceze kompleksi içerisinde otopark olarak kullanılması Darülaceze’nin ruhuna, İstanbul’un dokusuna aykırı herhangi bir yapılaşmaya izin vermemiz söz konusu değil. Darülaceze kurumumuz korunacaktır. Bu tarihi kimlik kesinlikle dokunulmasına izin vermeyiz”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!