Kadıköy'de kilise kapısını yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde kilise kapısını yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 01:38

25 yaşlarında bir şahıs, tekbir getirerek Kadıköy Bahariye Caddesi’nde bulunan Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nin kapısını tiner dökerek ateşe verdi. Bir anda kapıyı saran alevler çevredeki vatandaşlar tarafından söndürüldü.

Haberin Devamı

Olay saat 20.30 sıralarında, Bahariye Caddesi Nispetiye (Hacı Şükrü) Sokak’taki Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde meydana geldi. Elinde karton bir kutuyla kilisenin etrafında gezinen bir kişi, bir süre sonra duvardan atlayarak avluya geçti. Kilisenin kullanılmayan demir kapısının önüne gelen şahıs, karton kutunun içindeki tineri kapının üzerine döktükten sonra ateşe verdi.

Kadıköyde kilise kapısını yaktılar

Kapı bir anda alevler içinde kalırken, kundakçı şahıs tekbir getirerek uzaklaşmaya çalıştı. Yangını görerek yardıma koşan zabıta ve vatandaşlar, kundakçıyı kıskıvrak yakaladı. Bazı vatandaşlar da su dökerek alevleri söndürdü.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde yaşanan olay anı youtube'da da paylaşıldı. Yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri, zabıta ve vatandaşların yakaladığı kundakçıyı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Burada yapılan kimlik tespitinde, kundakçı şahsın daha önceden sabıkası da olan M.Ş. (25) olduğu tespit edildi.

Kilisenin bağlı oldu vakıf görevlisi Konstantin Kiracopolos gazetecilere yaptığı açıklamada zanlının rüyasında Hazreti İsa’yı gördüğünü söyleyip kapıyı yakmaya çalıştığını ifade etti.

Akşam saatlerinde yaşanan olay anı YouTube'da da paylaşıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu, "Bahariye'deki Aya Triada Kilisesi'ne yapılan saldırıyı kınıyorum. Kadıköy hoşgörünün ve çok kültürlülüğün başkenti olmaya devam edecektir." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!