CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Millete gına geldi

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Millete gına geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 01:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın idam tartışması açmasını ‘çocukça’ bulduğunu belirterek, “Bana güvensin, hiç meraklanmasın, kimse onu asamaz” dedi.

Haberin Devamı

Patinaj yapan bir ekonomiyi devralmaktan korkmadıklarını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “Patinaj yapan ekonomiyi dirilteceğiz; çünkü en önemli tanıklarımız üç başbakan yardımcısı birden” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erzurum ve Kastamonu mitingleri dönüşünde ve Giresun mitinginde şöyle konuştu:

ÇOCUKÇA TARTIŞMA

Cumhurbaşkanı’nın Mursi’ye verilen ceza üzerinden idam tartışması açması çocukça. Bana güvensin, hiç meraklanmasın, kimse onu asamaz. Hem siyaseten idama karşıyız hem de zaten böyle bir şey yok, idam kalktı. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek mağdur edebiyatı yapıyor. Yeter artık; köşeyi döndün, başbakan oldun, cumhurbaşkanı oldun, millete gına geldi. Mursi’nin idamını önlemek istiyorsa Türkiye’de meydan meydan konuşmasın. Suudi Arabistan Kralı dostu ya, ‘ona bir çağrı yap, niye yapmıyorsun’ diye soruyorum. Türkiye’de konuşması sonuç doğurmaz, çünkü Erdoğan da AKP hükümeti de Mısır’da sevilmiyor. Aksine burada yapılan her konuşma, orada tam tersi sonuç doğruyor. Gerçekleşmeyecek bir idam gerçekleşebilir. Mursi’yi seviyorsa, idamını gerçekten istemiyorsa konuşmasın. Suudi Arabistan Kralı ile telefonla konuşup rica etsin. Bunu da kalkıp kamuoyu ile paylaşmasın. O bile Mursi’ye zarar verir.

Ankara’daki beylerin çocukları sınavsız işe alınıyor. Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun teklifi var şu anda. Sanki Türkiye’de işsizlik yok, dışarıdan işçi getirecekler. Altında Başbakan ve bütün bakanların imzası var. Hani bir atasözümüz var ya; ayranı yok içmeye diye başlar. 6 milyon işsizimiz var, hala dışarıdan işçi getirecekler.

BEN AÇLIĞI VE YOKSULLUĞU BİLİRİM


Ben sizden, halktan birisiyim. Aristokrat ve eğitimli bir aileden gelmiyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da okuma yazma bilmezdi. 7 kardeştik, üniversiteye giden sadece benim. İlk pardösüm üniversiteye gittiğim yıl oldu. Dolayısıyla açlığı, yoksulluğu bilirim. Geçimin ne kadar zor olduğunu bilirim. Vatandaşın derdini ben bilirim. Ben sizden birisiyim. Sizin için, bu ülkenin huzuru ve barışı için çalışacağım.

Haberin Devamı

Dileği: Halkı zengin Türkiye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Millete gına geldi

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da Uluslararası Aksu Festivali'nin açılışına katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte daha sonra 4 bin yıllık geleneği gerçekleştirdi ve dilek tutarak üç kez sac ayağından geçti. Kılıçdaroğlu, tuttuğu dileği açıklarken, "Halkın zenginleştiği bir Türkiye diliyorum" dedi. Selvi Kılıçdaroğlu ise dileğini söylemekten kaçındı. Kılıçdaroğlu çifti daha sonra geleneklere uygun olarak Aksu Deresi'ni sırtlarını dönerek 7 çift bir tek taş attı ve yine dilek tuttu.

BAKMADAN GEÇME!