Nereye giderseniz gidin susmam

Güncelleme Tarihi:

Nereye giderseniz gidin susmam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 01:41

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin kendisinin seçim kampanyası yürüttüğü gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptıkları başvurular için “Nereye giderseniz gidin, bu meydanlardan beni alamazsınız, susturamazsınız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Kırıkkale’de Selimiye Camisi’nden esinlenerek yapılan Merkez Nur Camisi ve Külliyesi’nin açılış törenine katıldı. Törenin uzaması nedeniyle cuma namazı da 50 dakika geç başladı. Toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

GÖNLÜMDE BİR ASLAN YATIYOR

“Hatırlarsanız cumhurbaşkanlığı öncesinde, ‘Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım’ demiştim. Bana tarafsızlıktan bahsediyorlar. Tüm partilere eşit mesafedeyim. Her insanın gönlünde bir aslan yatıyor. Benim de yatıyor tabii ama ben bunu meydanda açıklamam. Benim bir tarafım var, ben milletin tarafıyım milletin. Yapılan yanlışlıkları gördüğümde uyarmak benim görevim.

ALAMAZSINIZ, SUSTURAMAZSINIZ

Bunlar cumhurbaşkanlığı makamını milletin değil hâlâ vesayetin temsilcisi olarak görüyorlar. YSK’ya durmadan gidiyorlar. ‘Şu cumhurbaşkanını meydana çıkarmayın’ diyorlar. YSK gereken cevabı veriyor, reddediyor. CHP’si, MHP’si, HDP’si durmadan gidiyorlar. Nereye giderseniz gidin, bu meydanlardan beni alamazsınız, susturamazsınız. Anayasa, cumhurbaşkanının çalışmasını belirlemiştir. Bu konuda halkı ile beraber olmak onun en önemli görevidir. Cumhurbaşkanının doğrudan milletin oyları ile seçildiği gün vesayet bitti.

MÜSLÜMAN BİR DAHA SOKULMAZ

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersini istemiyorlar, kaldırın diyorlar. Ana muhalefet ne diyor? 1+8+4. Bu formül ne demektir? İmam hatiplerin orta bölümünü kapatmak demektir. Biz bu formülü geçmişte gördük. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Biz sizin ne olduğunuzu biliriz. Bizim ortaokullarımızı kapattınız 600 bini 60 bine düşürdünüz. Şimdi 1 milyona çıkınca bunlara afaganlar bastı.

5 KOYUN VER KAYBEDİP GİDERLER

Türkiye 7 Haziran seçimlerine doğru giderken çok ilginç bir manzara ile karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütü ve paralel örgüt bir olmuş, önlerine muhalefet partilerini katmış gidiyorlar. Nereye? Eski Türkiye’yi ihya etmeye. Bunlar milleti parçaladılar. Yoksulluğun, geri kalmışlığın Türkiyesi var ya ona gitmek istiyorlar. Ana muhalefetin genel başkanı çıkmış devlet yönetimi kursu açacağım diyor. Bu millet senin SSK’yı nasıl yönettiğini çok iyi biliyor. İnanın 5 koyun verin kaybedip, giderler.

ÖĞRETMEN ATAMASI AĞUSTOS'TA

Öğretmen atamaları dediler. Milli Eğitim Bakanı’na da sordum. Temmuzun ilk haftasında yapılacak KPSS ile ağustos ayında 47 bin atama yapacak. Sizlere şu anda bunu duyurmuş olayım. Ağustostan önce böyle bir atama yok bunu da bilmiş olun.”

TÜRKİYE CÜBBELİ TERÖRİSTLER GÖRDÜ

Erdoğan, Erzincan’da da toplu açılış töreninde konuştu: “Hiç kimsenin sıfatı terör örgütü üyesi olduğu gerçeğini değiştirmez. Hiç kimsenin unvanı yaptığı ihaneti meşru kılmaz. Terörist sadece silahlı olmaz. Teröristin silahlısı da var, silahsızı da. Türkiye nice cübbeli teröristler gördü.”

Bölücü terör örgütü operasyon düşünüyor, avucunuzu yalarsınız

Haberin Devamı

“BİZİM Rabiamızı biliyorsunuz tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. İşte Rabia. Gürcüsü, Türkü, Kürtü, Arabı, Çerkezi, Abazası, Romanı ve Boşnağıyla ne varsa bu ülkede hepsi bu milletin içinde tek vücuttur. Kürt’ün, Kürtlükle Türklüğe ne kadar baskı yapmaya çalışması yanlışsa aynı şekilde Türklüğün de Kürtlüğe baskı yapması yanlıştır. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ne siyahın beyaza ne beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Bazı bölücü terör örgütünü yönetenler bu topraklar üzerinde operasyon düşünüyor. Boşuna yeltenmeyin avucunuzu yalarsınızın avucunuzu. Tüm ordusu ve güvenlik güçleriyle bu topraklar birliğimizin teminatı olarak ilelebet payidar kalacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!