Ergenekon kararı bozulsun

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon kararı bozulsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 01:41

Yargıtay Başsavcılığı, Ergenekon davasının tebliğnamesinde, mahkûmiyet kararlarının bozulmasını istedi. ‘Ergenekon terör örgütünün varlığına ilişkin emareye rastlanamadığı belirtildi. Danıştay saldırısı ve Başbuğ dosyalarının ayrılması talep edildi. Karar başsavcının talebine göre çıkarsa Başbuğ’un dosyası Anayasa Mahkemesi’ne gönderilecek.

Haberin Devamı

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davasında tebliğnameyi tamamladı ve sanıkların tamamı yönünden kararın esastan bozulmasını talep etti. Bozma talepli tebliğname, önceki gün temyiz incelemesini yapacak yeni terör dairesi olan Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’ne gönderildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil de Ergenekon tebliğnamesinin tamamlandığını ve dosyanın daireye gönderildiğini açıkladı.

BAŞBUĞ VE ASLAN DOSYASI AYRILSIN

Başsavcılık kaynaklarından Hürriyet’in aldığı bilgiye göre tebliğnamede, ‘Ergenekon terör örgütünün’ varlığına ilişkin bir emare ve delile ulaşılamadığı belirtilerek, tüm sanıkların mahkûmiyet kararlarının bozulması talep edildi. Tebliğnamede, Danıştay saldırısının, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ve askerlerin dosyasının da Ergenekon ana dosyasından ayrılması istendi. Karar, tebliğname ışığında çıkarsa, Danıştay saldırısı dosyası Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne, İlker Başbuğ’un dosyası da yeni yasa ışığında yargılamayı yapmak üzere Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi’ne gönderilecek. Tebliğnamenin daire için bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak Yargıtay’da kararların yüzde 90’ı, tebliğnamedeki görüş doğrultusunda çıkıyor.

AVCI’YA MAHKÛMİYETİ BOZAN DAİRE BAKACAK

Ergenekon dosyasına, Balyoz davası cezalarını onayan Yargıtay 9’uncu Ceza’nın yerine kurulan yeni terör dairesi, Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi bakacak. Bu daire, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın ‘Devrimci Karargâh Örgütü’ davasında daha önce onanan mahkûmiyet kararlarını bozmuştu.

‘BİR DAHA BÖYLE BİR FACİA YAŞANMASIN’

Ergenekon sanıklarından Hayrettin Ertekin, talebi Hürriyet’e şöyle yorumladı: “Eğer duruşmalı yargılama talepleri geri çekilirse çok çabuk yeniden yargılama yapılabilir ve hepimiz bu kumpastan beraat edebiliriz. Eninde sonunda adalet yerini buluyor. Olması gereken oluyor ve yargı normalleşiyor. Bu atılmış adımlar, ülkemiz adına hayırlı uğurlu olsun. Bu ülke bir daha böyle bir facia yaşamasın.”
Ertekin, bozma kararının ardından dosyanın İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gideceğini ve yeniden görüleceğini söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!