'Böyle bir adamı başdanışman yapmak için çok mu aradın?'

Güncelleme Tarihi:

Böyle bir adamı başdanışman yapmak için çok mu aradın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 18:02

Yeni Akit gazetesi, yaş haddinden emekli olan ancak ‘fahri’ olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanlığı görevine devam eden Etyen Mahçupyan’ın Alevilerin ‘zorunlu din dersi‘ ve ‘cemevi’ meselelerinin çözülmesi gerektiğini savunan yazısını sert bir dille eleştirdi.

Haberin Devamı

Söz konusu yazıyı, “Din dersine karşı çıkmak sana mı kaldı Etyen efendi?” başlığıyla verdiği haberde eleştiren Yeni Akit, “Böyle bir adamı başdanışman yapmak için, çok mu aradın?” sözleriyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da seslendi.

NE DEMİŞTİ

Böyle bir adamı başdanışman yapmak için çok mu aradın

Mahçupyan, 'Bir Sünni Meselesi’ başlıklı yazısında şunları söylüyordu: “AKP hükümetlerinin en edilgen kaldıkları bu mesele giderek iktidarı bataklığa çeken bir pranga işlevi görme istidadına sahip. Mesele Alevilerin en doğal ve insani haklarından bazılarını hâlâ alamamış olmaları ve yıllar içinde fütursuzca ayrımcılığa maruz kalmaları. Bilinmesi gerek ki cemevleri ve (doğrudan ya da dolaylı) zorunlu din eğitimi dersi meselesi devam ettiği sürece, kimsenin Alevilere edecek tek bir sözü bile olamaz. Bir ülkede devlet kendi vatandaşlarından bir bölümünün kimliğini, inancını ve yaşam biçimini görmezden gelir ve horlarsa, günümüz dünyasında o kesimin özellikle genç kuşağının yapay siyaset yollarına ‘düşmesi’ kimseyi şaşırtmamalı.”


BAKMADAN GEÇME!