Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'dan rant eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğandan rant eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 11:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün mini metro açılışında yaptığı konuşmada yaptığı rant eleştirisi dikkat çekti. Erdoğan, "İstanbul'u sadece siyasi ve ticari bir rant kapısı olarak görenlerin yol açtıkları rezaletleri, her gün görüyoruz, duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul metro sistemine eklenen hattın hayırlı olmasını temenni ederken, Levent-Nispetiye-Etiler ve Boğaziçi istasyonlarından oluşan 3 bin 104 metre uzunluğundaki hattın İstanbul'a kazandırılmasını sağlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve projede emeği geçenleri tebrik etti.

“İSTANBUL'UN CAZİBESİ VE MARKA DEĞERİNİ DE ARTIRACAKTIR”

Erdoğan, İstanbul'un şu anda 144 kilometreyi aşkın bir raylı sisteme sahip olduğunu, yapımı süren ve hazırlık aşamasındaki projelerle 2019 yılında bu rakamı 430 kilometreye ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İstanbul gibi dünyanın en büyük metropollerinden birinin ulaşım sorunun ancak bu şekilde çözüme ulaşacağını gayet iyi biliyoruz. Bu yolda epeyce bir mesafe kat ettik. Sadece şu anda hizmete girmiş olan raylı sistemler dahi ulaşım bakımından İstanbul'a çok büyük bir nefes aldırdı. Toplu taşıma ilgi duymak zorundayız. Yoksa altımızda bir araba, aynı evde bir ikinci araba... Bunlarla sadece refah düzeyinizin yüksek olduğunu bilirsiniz ama İstanbul'daki ulaşım sıkıntısını aşamazsınız, aşamayız. İnşallah bu sistem yeni projelerle sürekli genişledikçe ulaşım İstanbullular için bir eziyet değil keyif haline gelecek. Şehrin her köşesine dağılan bu dev ulaşım ağı, İstanbul'un cazibesi ve marka değerini de artıracaktır. Ülkemizin ticarette, bilimde, kültürde, sanatta, sporda ve diğer pek çok alanda adeta lokomotifi olan İstanbul güçlendikçe, Türkiye de hedeflerine doğru çok daha kararlı bir şekilde devam edecektir."

“RANT KAPISI OLARAK GÖRENLERİN REZALETLERİNİ GÖRÜYORUZ”

Levent-Hisarüstü Metro hattını, bu önemli misyonun toplu taşıma alanında en son devreye giren sistemi olarak gördüklerini vurgulayan Erdoğan, emeği geçenleri tebrik ederek, "Değerli kardeşlerim, her zaman ifade ettiğim gibi, İstanbul Türkiye'dir aynı zamanda İstanbul Avrupa'dır, Asya'dır. İstanbul coğrafi bakımdan kilit konumda olmasının yanı sıra tüm medeniyetlerin de buluşma noktasıdır. Böyle bir şehre hizmet etmek, sadece bilgiyle, projeyle olmaz. Bu şehre ancak tüm kalbinizi, tüm benliğinizi ona adarsanız hizmet edebilirsiniz. İstanbul'u sadece siyasi ve ticari bir rant kapısı olarak görenlerin yol açtıkları rezaletleri, her gün görüyoruz, duyuyoruz. Bu şehre kalp gözüyle değil rant gözüyle bakanların akıbeti elbette bu olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğandan rant eleştirisi
MİNİ METRONUN ÖZELLİKLERİ

BAKMADAN GEÇME!