Niyazi Nefi Kara: Bundan sonra işimiz daha zor

Güncelleme Tarihi:

Niyazi Nefi Kara: Bundan sonra işimiz daha zor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 10:02

ANTALYA CHP örgütü, 96 milletvekili aday adayının yarıştığı ön seçimde sürpriz bir ekibe görev verdi. 14 kişilik listedeki en dikkat çekici isim Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara oldu. 9 bin 905 oyla en yakın rakibi Deniz Baykal’a bin 390 oy fark atarak liste başı olan 46 yaşındaki Kara, parti teşkilatında ‘Halkın doktoru’ olarak tanınıyor.

Haberin Devamı

''YÜRÜYÜŞÜMÜZ HIZLANDI''

Niyazi Nefi Kara: Bundan sonra işimiz daha zor
Seçimin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre aday listesinin zirvesine yerleşen Kara, sonuçların açıklanmasından hemen sonra sıcağı sıcağına Hürriyet’e konuştu, dikkat çekici açıklamalar yaptı. Başarıya inanarak seçime girdiğini söyleyen Kara, sandıktan kendi isminin değil, halkın isminin çıktığını, alınan sonuçlarla birlikte CHP’nin iktidara yürüyüşünün hızlandığını söyledi.

''HALKIN İRADESİYLE GELDİK''

“Şimdi tek yürek olma zamanı” diyen Kara, şöyle konuştu:
“Biz 7 Haziran tarihinde rekor kırmaya hazırlanıyoruz. Antalya seçimde aldığı sonuçlarla Türkiye birinciliğine oynayacak. Çünkü biz çuval demokrasisi ile değil, halkın iradesi ile aday olduk. Biz bu halkın evladıyız dedik. Onların doktoruyuz dedik. Sorunlarımız ortak dedik. Ve halk öyle bir ayarladı ki listedeki tüm isimlerin ortak noktası ben oldum.”

Haberin Devamı

''TELEFONLARIM SUSMUYOR''

''Listedeki tüm arkadaşlarımı seviyorum. Hepsiyle çok önemli çalışmalarımız olacak. Müthiş bir zenginlik var listemizde. İnanın bir an olsun telefonlarım susmadı. Genel merkezle, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile henüz görüşemedik. Beni arayanlara bizzat cevap veriyorum. Çünkü insanlar sizin sesinizi duymak istiyor. Kampanya süresince de bu tavrı sergiledim.”

''KADINLAR ZİRVEYE TAŞIDI''

Başarısının sırrı olarak halka yakın olmayı gösteren Kara, “Kampanya süresince halka sesli mesaj göndermedim, pankart asmadım, reklam yapmadım. Çünkü insanları rahatsız etmek istemedim. Kadınlar gününde bile sadece kadınlarımıza mesaj yolladım. Şu çok önemli bir veri; aldığımız oyların yüzde 65-70’i kadın seçmenlere ait. Bu bizim için çok önemli. Biz kadınlarımızla yola çıktık ve onların gayreti ile bu noktaya geldik. Bundan sonra da çok şeyler değiştireceğiz” dedi.

''BAYKAL’LA TEK FARKIMIZ…''

En yakın rakibi Deniz Baykal’a bin 390 oy fark atmasını da değerlendiren Kara, “Bu listede birlik sağlayacak birisi gerekiyordu halk da bu görev için beni seçti. Ben uyumu sağlayacağım. Çünkü tabanın tamamından oy aldım. Deniz Bey’e karşı sevgi saygımız var. O bizim onurumuz. Antalya’nın gururudur. Kendisiyle ortak yanlarımız var. Çocukluğu Kemiklik’te geçmiş iki kişiyiz, Antalya Lisesi mezunuyuz, Mermerli’de denize girmiş insanlarız. Hırslı ve inatçıyız. Tek farkımız ben biraz daha köy kökenliyim. Bu yüzden halka biraz daha yakın durduk ve daha sol bir çizgide ilerledim. Bu süreçte devrimciler, sosyalistler hep yanımızdaydı. Bundan sonra işimiz daha zor. Sadece 19 ilçeyi değil, kentin tamamına ulaşacağız. 2 milyon nüfusun tek tek elini sıkacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!