Sendikacılara 1 Mayıs beraatı

Güncelleme Tarihi:

Sendikacılara 1 Mayıs beraatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 02:19

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde halkı ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırttıkları’ iddiasıyla yargılanan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, dönemin TTB Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir Aktan, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, ‘suçun unsurları oluşmadığı’ gerekçesiyle beraat etti.

Haberin Devamı

İstanbul 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 1.5 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Beko, karar sonrası yaptığı basın açıklamasında hükümete seslenerek, “Hukuksuz bir inadı sürdürerek bu bayramı da işçi sınıfına ve İstanbullulara zehir etmeyin” dedi. Beko, şunları söyledi:

Çağrımız suç değildi

“Biz 1 Mayıs 2014’te Taksim Meydanı’nda olmak için çağrı yaptık. Ve bu çağrının suç olmadığı mahkeme tarafından bir kez daha tespit edilmiş oldu. Böylece ‘Taksim, 1 Mayıs Meydanı’dır’ iddiamızın meşruluğu bir kez daha tescil edilmiş oldu. Bu karardan sonra İstanbul Valiliği ve hükümete bir kez daha sesleniyorum: Kazandığımız çok sayıda davaya bir yenisini daha eklemeyin. Artık bu hukuk tanımaz yasağa bir son verin. 1 Mayıs Meydanı konusundaki mahkeme kararlarını, Anayasa’yı ve yasaları görmezden gelmekten vazgeçin. Biz 1 Mayıs’ı şarkılarla, türkülerle, çiçeklerle, çocuklarımızla Taksim 1 Mayıs alanında kutlayarak 1977 Katliamı’nda ölenlerin anısını yaşatmak istiyoruz. Bu isteğimiz meşrudur, haklıdır.”

BAKMADAN GEÇME!