Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi

Güncelleme Tarihi:

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 11:49

MİT Müsteşarı Hakan Fidan 7 Şubat'ta milletvekili adayı olacağı için görevinden istifa edeceğini açıklamış, 10 Şubat'ta da istifa etmişti. Hakan Fidan dün ise adaylıktan çekildi ve MİT Müsteşarlığı görevine geri döndü. Peki Fidan'ın adaylığını açıkladığında tepkiler nasıl olmuştu? İşte Ankara kulislerinde hala konuşulmaya devam eden, o tepkiler:

Haberin Devamı

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: "HAKAN FİDAN CESURDUR, ATTIĞI ADIMDAN GERİ DÖNMEZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fidan'ın adaylığı konusundaki tepkisi "Hakan Fidan cesurdur, yiğittir, attığı adımdan geri dönmez" olmuştu. Fidan'ın aday olacağını 7 Şubat'ta açıklamasını "tevafuk" olarak nitelendiren Davutoğlu, şöyle demişti;

"Millete ve devlete hizmet etmiş olanlar, ister siyasi olsun, ister bürokrat, bir şekilde tarihe onurla adları geçer. 7 Şubat'ta Hakan Bey'e dönük olarak, özellikle de o zaman çözüm sürecini bloke etmek, engellemek üzere yapılan operasyon diyeyim, aslında Hakan Bey'e değil, bugün de yıl dönümü olması itibarıyla, hükümetimize ve Sayın Başbakanımıza, doğrudan Hakan Bey'in bağlı olduğu Sayın Cumhurbaşkanımıza, o dönem Başbakanımıza yapılan bir operasyondu. ... 7 Şubat'a denk gelmesi, planlanmış bir husus değil ama millete ve devlete hizmet edenlerin önünde ufkun hiç bitmeyeceğini gösteren anlamlı bir tevafuktur"

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi

Haberin Devamı

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: "BAŞBAKANLIK KOLTUĞU BOŞ OLUNCA..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Hakan Fidan'ın istifasını "Başbakanlık koltuğunun boş olmasına" bağlamıştı. Kılıçdaroğlu, Fidan'ın "aday olacağım" açıklamasına, "Tabii başbakanlık koltuğu boş olunca, böyle bir arayışa girildi" diyerek tepki vermişti.

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi


MHP LİDERİ BAHÇELİ: "FİDAN, AKP-PKK-HDP'NİN ÇATI ADAYI..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Fidan'ın milletvekili adaylığı konusundaki tepkisi ise, "Hakan Fidan, AKP-PKK-HDP'nin çatı adayı" şeklinde olmuştu. Bahçeli, "AKP, PKK, HDP’nin ortak bir isim üzerinde uzlaşması lazım. Bu kim olabilir? Beşir Atalay olmaz, üç dönemini doldurdu. Bugünkü başbakanın böyle büyük bir operasyonun altından kalkabilecek bir birikiminin olmadığı görüldü. Hangi ismi önerseler PKK kabul eder? Burada süreci beraber götürdükleri makul bir isim olabilir. Fidan’ı çözümün çatı adayı olarak düşünmek lazım” demişti.

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi

Haberin Devamı

HDP'Lİ BULDAN: "GÖREVDE KALMASINI İSTERDİM..."

Öcalan'la İmralı'da görüşen HDP heyetinde yer alan Milletvekili Pervin Buldan, Hakan Fidan'ın istifası üzerine, "görevde kalmasını isterdim" tepkisini vermişti. Buldan, " “Sayın Öcalan’la son görüşmemizde bize böyle bir ihtimalden söz etmemişti. O gün biliyor muydu emin değilim. Şahsen ben Hakan Bey’in görevinde kalmasını isterdim çünkü belirli bir güven oluşmuştu. Sayın Öcalan, Hakan Bey’e çok güvendiğini birkaç kez belirtmişti. Ama ben, istifa etti diye sürecin aksayacağını düşünmüyorum" demişti.

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi


BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ: "İSTİFAYI İSRAF OLARAK GÖRÜRÜM"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'ndan ayrılmasına yönelik tepkisi "israf olarak görürüm" olmuştu. Arınç, o dönemde "Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm" açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi


BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN: "DOKUNULMAZLIK İÇİN AYRILMADI..."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, Fidan'ın adaylığı konusunda, "milletvekili dokunulmazlığı için ayrıldı" iddialarına yanıt vererek tepkisini ortaya koymuştu. Akdoğan, “Hakan Fidan'ın istifa etmesi dokunulmazlık zırhına alınması için olduğu iddialara gülüp geçiyorum. Başbakanlık iddialarına gülmekten ziyade, Davutoğlu'na karşı senaryonun bir parçası olmasına gülüyorum. Sayın Başbakana karşı bir durum yok burada" demişti.

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi


CHP'Lİ AĞBABA: "BAŞBAKAN ADAYI OLACAK..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hakan Fidan'ın "Başbakan adayı olacağını" öne sürerek, adaylığa şöyle tepki vermişti;

"Türkiye polis devletiydi, şimdi istihbarat devletine doğru hızla yol alıyor. ... Katar Emiri'ni karşılayan o. Arabada sohbet eden o. Türkiye ile ilgili bilgileri veren o. Maalesef bu bölgede akan kanın her damlasında onun parmağı var. Suriye'ye, Irak'a gönderilen o silah TIR'larının altında onun imzası var. Nerde Türkiye'yi sıkıntıya sokacak bir olay varsa altında hep onun imzası var. ... Göreceksiniz, milletvekili seçilecek, herhalde Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 'başbakan adayı' da Hakan Fidan olacak gibi gözüküyor."

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI HEP KARŞI ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Hakan Fidan'ın adaylığına sürekli karşı çıkmıştı. Fidan'ın adaylık açıklaması sonrasında, bu konuda her yaptığı açıklamada olumsuz ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Şubat Pazar günü, “Hakan Fidan'ın adaylığına olumlu bakmıyorum, Sayın Başbakan'a da söyledim” demişti.

Hakan Fidan aday olduğunda ne demişlerdi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!