Meclis’te 'olağanüstü' MİT zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te olağanüstü MİT zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 11:37

MİT ile ilgili Meclis’te de sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP ve MHP’nin, MİT bünyesinde muhalefet partilerini yıpratmaya yönelik algı operasyonları gerçekleştirmek üzere 4 kişilik özel bir ekip oluşturulduğu iddialarının araştırılması istemiyle olağanüstü toplantıya çağırdığı Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun perşembe günü saat 14.30’da toplanması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda muhalefet, MİT ile ilgili bu iddiaları gündeme getirerek, konunun kapsamlı bir şekilde araştırılmasını isteyecek.

Komisyonun CHP’li üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da Hürriyet’e, “Biz MİT’in partimize, muhalefete yönelik kumpaslarının görüşülüp araştırılması için komisyonu toplantıya çağırdık. Bu çağrımıza yanıt geldi. Biz bunların araştırılmasını isterken şimdi, Hakan Fidan’ın aday adaylığından çekilerek yeniden MİT’in başına dönüyor. Bu teşkilat artık milli bir istihbarat örgütü olmaktan çıkıp, AKP’nin komplolarında kumpas aracı olarak muhalefeti yok etmek için kullanacağı bir yan kuruluşu haline gelecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!