Vitaminle üretilen hint kenevir serasına baskın

Güncelleme Tarihi:

Vitaminle üretilen hint kenevir serasına baskın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 09:17

İstanbul'da, bir eve düzenlenen operasyonda, özel ışıklandırma, ısıtma ve vitamin ilaçlarıyla üretilen hint keneviri serası ele geçirildi. Hint keneviri üretmeyi internette öğrendiğini söyleyen işletme fakültesi mezunu G.B ve Nijeryalı arkadaşı R.A tutuklandı.

Haberin Devamı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'ndaki bir apartmanın zemin katındaki dairede hint keneviri üretilerek piyasaya sürüldüğü bilgisini aldı. İstanbul Narkotik Polisi,(İNP) önceki gün operasyon başlattı. Eve giren polis, insan boyunda hint kenevirleri ve yapım malzemeleriyle karşılaştı.

Evde yapılan aramada, 27 kök hint keneviri, hint keneviri yetiştirmekte kullanılan LED ışık düzeneği, elektronik termometre, 6 şişe vitamin, 1 adet ısıtıcı, 19 paket içinde 40 gram kurutulmuş hint keneviri, 2 adet hassas terazi, 2.6 gram kokain, açık ve koyu kahverengi renginde uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 7 gram madde, 0.25 gram uyuşturucu hap, uyuşturucu madde içiminde kullanılan 4 adet aparat ele geçirildi.

Hint kenevirlerini yetiştirerek satan G.B ve Nijeryalı R.A gözaltına alındı. İşletme fakültesi mezunu olduğu ortaya çıkan G.B, emniyetteki ifadesinde, "Hint keneviri üretmeyi internette öğrendim" dedi. G.B ve R.A, emniyetteki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi. 2 kişi, uyuşturucu üretmek ve satmaktan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!