‘Komisyonun ismini yanlış yazdınız’ iadesi

Güncelleme Tarihi:

‘Komisyonun ismini yanlış yazdınız’ iadesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 22:43

AK Partili eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin Meclis Soruşturma Komisyonu’na, 17/ 25 Aralık Operasyonu’nu yürütüp görevden alınan eski emniyet amirlerinin gönderdiği dilekçeler, ‘komisyonun adını yanlış yazdıkları’ gerekçesiyle Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından iade edildi.

Haberin Devamı

Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı da dilekçesindeki 20 sorunun komisyon kayıtlarına girip en azından rapor ekinde yer alması amacıyla son dakika girişiminde bulundu.

SİLİVRİ’DEN YOLLADILAR

Eski Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın yanı sıra eski yardımcısı Kazım Aksoy, dinleme ve teknik takipleri yapan kısım amirleri Arif İbiş, Hüseyin Korkmaz ve Mustafa Demirhan, Silivri Cezaevi’nden Meclis’e gönderdikleri dilekçelerle ifadelerinin alınmasını talep ettiler. Saygılı dilekçesinde, sorularla bazı iddialar gündeme getirirken, Hüseyin Korkmaz ise Meclis’ten delil gizlendiğini, el konulan dijital materyaller üzerinde yapılan bilirkişi incelemelerinin gösterilmediğini, takipsizlik kararında bu incelemelerin içeriğinden hiç bahsedilmediğini belirtti. Ancak tüm tutuklu emniyetçiler dilekçelerinin muhatap bölümüne, soruşturma komisyonunun resmi adı yerine, kamuoyunda veya bazı medya haberlerinde geçtiği şekliyle ‘Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’ yazdılar. Adalet Bakanlığı aracılığıyla Meclis Soruşturma Komisyonu’na gönderilen dilekçelerin bu nedenle birkaç gün önce Meclis Başkanı Çiçek’in imzasıyla Silivri’ye iade edildiği ortaya çıktı. Çiçek iade yazısında, “TBMM’de Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu adıyla bir komisyon olmadığını” belirtti. TBMM kayıtları ve Resmi Gazete’de komisyonun tam adı ‘Ekonomi Eski Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar Hakkında Kurulan Meclis Soruşturması Komisyonu (9/8)’ olarak geçiyor.

SAYGILI’NIN SORULARI

Haberin Devamı

Dilekçelerin iade işlemiyle Saygılı’nın 10 sayfalık dilekçesi ve soruları komisyon kayıtlarına alınmadı. Saygılı dilekçesinde, istihbarat şubesinin, Reza Zarrab ve grubu ile ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını anlamak için emniyetin insansız hava araçlarını bile kullandıklarını iddia etmişti. Saygılı, 20 madde arasında şu sorulara yer verdi: “Zafer Çağlayan’a en kaliteli piyanoyu kim almış ve parasını kim ödemiştir? MİT, 17 Aralık dosyasında adı geçenlerden hangisini dinlemiş ki bu kadar detaylı bir rapor yazılabilmiştir? Reza Zarrab, hangi bakanın emriyle İstanbul Deniz Liman Şube Müdürü’nü arattırarak deniz kenarındaki villasına denizden korumak üzere polis botu tahsis ettirmiştir? Zarrab, bakanları devre dışı bırakarak aslında daha etkin kiminle çalışmak istiyordu? Zafer Çağlayan buna nasıl ve neden mani oldu? Çağlayan ne tip bir menfaat için kaç tane ve hangi değerlerde saat ve mücevher hediye almıştır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!