Komisyona yeni dilekçe yolladılar

Güncelleme Tarihi:

Komisyona yeni dilekçe yolladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2014 01:30

ESKİ bakanlar Egemen Bağış, Muaamer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu, 5 Ocak’ta karar toplantısı yapmaya hazırlanırken eski bakanlardan yine son dakika dilekçeleri geldi.

Haberin Devamı

Önceki gün komisyona ulaşan dilekçeler hakkında Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, “Dilekçeler yeni gelmiş, henüz ben de görmedim ama bazı ek bilgiler iletildiği bilgisi verildi bana, bakacağım” dedi. Dilekçelerin hangi eski bakanlardan geldiği sorusunu, “Henüz görmedim” diyerek yanıtsız bırakan Köylü, bu son dakika dilekçelerinin 5 Ocak’taki karar toplantısının tarihini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna da “Etkilemez” yanıtı verdi. Köylü, “Henüz üyelere tarihi resmi olarak tebliğ etmedim, 5 Ocak’ı şifahi olarak söylemiştim ama hafta içinde kendilerine bildiririm, artık 5’inde karar vermemiz gerekiyor, aksi halde raporu yazıp teslim etmek için zamanımız çok daralmış olacak, bildiğim kadarıyla 9’unda raporumuzu teslim etmemiz gerekiyor” diye konuştu. Komisyonun 22 Aralık’taki son toplantısı öncesinde de Erdoğan Bayraktar dışındaki eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’tan son dakika dilekçeleri gelmişti. Bu dilekçelerinde, MASAK uzmanlarınca hazırlanan bilirkişi raporunda, mal varlıklarıyla ilgili ‘orantısızlık’ tespitlerine itiraz edip, kendi tezlerini içeren yeni bilgi ve belgeler iletmişlerdi.

TOPLANTI SIRASINDA HANIM ARADI

Haberin Devamı

Hakkı Köylü, komisyonun son toplantısı sürerken kendisine gelen telefonla ilgili tartışmalara da açıklık getirdi. Köylü, “Hanım aradı. Eşim rahatsız, daha önce ameliyat olmuştu, henüz bir tarih almadık ama belki hafta içinde 2’nci kez ameliyat olacak, acil bir durum olabilir diye evden gelen telefonlara hassasiyet gösteriyorum” diye konuştu. Köylü, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun, CNN Türk’te bu telefona ilişkin “Belki de eşinden geldi, bilmiyorum ki, ‘Özledim, ne zaman eve geliyorsun’ demiştir” sözleri için de, “Burhan Hoca doğru söylüyor, koskoca profesör yalan mı söyleyecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!