Erdoğan’ı seven bana oy versin

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ı seven bana oy versin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 02:16

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Erdoğan'ı seviyorsa AKP'liler, onun başına, onu frenleyecek, denetleyecek birini seçmeleri lazım. Dolayısıyla AKP'lilerin bana oy vermesi lazım" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında karayolu ile Diyarbakır'dan Muş'a gelen Demirtaş, Özel İdare İşhanı önündeki konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bizim asıl ihtiyacımız, Türkiye'de yeni bir otoriter lider yaratmak değildir. Bizim asıl demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacımız var. Yani topraklarımızda özgürce, insan gibi yaşamaya ihtiyacımız var. Bizi yönetecek her kim olursa, ister Başbakan, ister Cumhurbaşkanı olsun, bu halkın bütün duygularını, ihtiyaçlarını, kimliklerini kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olsun. Öyle bir yönetici oraya gönderelim ki, işsizin, fakirin, emekçinin halinden anlayan bir cumhurbaşkanı olsun. Her AKP'li eminim şunu düşünüyor: Başbakan’ın freni boşalmış, yokuş aşağı frensiz bir şekilde gidiyor. Biri onun frenine basmazsa duvara toslayacak. Önümüze çıkan bu fırsatı doğru ve iyi değerlendirmek için Muş halkı birlik halinde hareket edecek. Bizler cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, yani 90 küsür yıl sonra, ilk defa kendi kimliğimizle cumhurbaşkanlığına adayız. Halkımızın mücadelesiyle, bütün Türkiye halklarına kardeşlik, barış, dostluk elimizi uzatıyoruz."

Haberin Devamı

Demirtaş eşi ve çocuklarıyla pedal çevirdi

Pedallar çevre için

Selahattin Demirtaş, eşi Başak, kızları Delal ve Dılda ile birlikte Hasankeyf, Munzur ve Karadeniz’in dereleri ile İstanbul Kuzey ormanlarına dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır’da düzenlenen bisiklet turuna katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!