Kılıçdaroğlu sehven ifadeye çağırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu sehven ifadeye çağırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 14:19

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere Savcılığa çağrıldı. Savcılık daha sonra yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun 'sehven' ifadeye çağrıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ancak, soruşturmaya davet tutanağında, ne soruşturmanın adı ya da konusu, ne de Kılıçdaroğlu'na yönelik herhangi bir suç isnadı yer aldı. CHP'li hukukçular, konuyu araştırmaya başladı.

Kılıçdaroğlu sehven ifadeye çağırıldı
‘O kasetleri gözlüğünü takıp izledin’

GÜRSEL TEKİN TEPKİLİ: "BAKANLARI ÇAĞIRMAYIP, KILIÇDAROĞLU'NU MU ÇAĞIRIYORLAR?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, Genel Başkan'a yönelik böyle bir ifade çağrısına tepki gösterdi.

Hürriyet'e açıklama yapan Tekin, "ana muhalefet liderini bir savcı böyle çağıramaz" dedi ve ekledi;
"17 Aralık'tan sonra istifa eden, haklarında o kadar suç isnadı bulunan bakanları bile çağırmadılar da, şimdi ana muhalefet liderini mi ifadeye çağırıyorlar" diye konuştu.

SAVCININ FEZLEKE HAZIRLAMASI GEREKİR

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olmanın yanı sıra, İstanbul milletvekili. Dolayısıyla milletvekili dokunulmazlığı bulunuyor.

Savcıların, milletvekillerini doğrudan ifadeye çağırmak yerine, ya haklarındaki soruşturmada takipsizlik vermeleri, ya da fezleke hazırlayarak TBMM'ye göndermeleri gerekiyor. TBMM, fezlekenin gelmesinin ardından, ilgili milletvekilinin, o soruşturma için dokunulmazlığının kaldırılıp, kaldırılmayacağına karar veriyor.

Haberin Devamı

SAVCILIK: SEHVEN ÇAĞRILDI

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çağrının sehven çıkartıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yazılı basın organlarının internet sitelerinde, Kılıçdaroğlu hakkında, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklı bir çağrı kağıdı çıkartıldığı" yolunda haberler çıktığı hatırlatılarak, bu doğrultuda araştırma yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Çağrının sehven çıkartıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığı kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadesine yer verildi. Kılıçdaroğlu'nun sehven çağrıldığı soruşturma dosyasının, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir tarafından açılan "hakaret" suçuna yönelik bir soruşturma olduğu, Kılıçdaroğlu'nun dosyada "şüpheli" olarak yer aldığı ve çağrının da savcı Demir tarafından yapıldığı öğrenildi.

CHP: HSYK’YA BAŞVURACAĞIZ

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu davetle ilgili olarak HSYK'ya da başvurulacağını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu çağrının, 'Cumhuriyet savcılarının değil, emir ve talimat altında hareket eden iktidar savcılarının uygulamalarına tipik bir örnek' olduğunu belirterek, "Hukuka, yargısal teamüllere, genel uygulamaya ve nezaket kurallarına aykırı davetnameyi kabul etmiyor ve iade ediyoruz" dedi. Bülent Tezcan hukuka aykırı bu davetle ilgili olarak HSYK'ya da başvurulacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu sehven ifadeye çağırıldı

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!