İzmir milletvekili ne demek istedi?

Güncelleme Tarihi:

İzmir milletvekili ne demek istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 00:48

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Twitter adresinden yazdıklarıyla sosyal medyada şaşkınlık yarattı. Dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamalarla Başbakan Erdoğan'ı hedef alan Savcı Zekeriya Öz hakkında yazdığı mesajda gösterdiği 'Süper Savcı' olarak bilinen Murat Gök örneğini veren Aşlık, ''Ölmüş adamın arkasından konuşmak için atmadım. Vicdanıyla yapayalnız kalıp tek başına bu dünyadan gittiğini vurgulamak için yazdım'' dedi.

Haberin Devamı

İzmir'de bir dönem belediyelere yönelik yaptığı operasyonlar çok konuşulan ve Nisan 2013'te tayin edildiği Samsun'daki lojmanında ölü bulunan bir dönemin Özel Yetkili Savcısı Murat Gök örneğini işaret eden Aşlık mesajında şunları yazdı : "Savcı Öz; Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak! Ne demiş atalarımız: Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..."

İzmir milletvekili ne demek istedi


SÜPER SAVCI GÖK

Savcı Gök İzmir'de görevden alınmadan önce; Güzelbahçe Belediyesi'ne Sarmaşık, Buca Belediyesi'ne Arıkovanı, Urla Belediyesi'ne Hortum, Alaçatı Belediyesi'ne Fare Kapanı ve Anafor gibi aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu birçok kişinin tutuklanmasına yol açan operasyonları yönetmişti.

BAŞIMA GELECEK EN KÖTÜ ŞEY

Haberin Devamı

Savcı Zekeriya Öz dün yaptığı açıklamasında tarafına tahsis edilen koruma aracının alındığını, başına bir şey gelmesi durumunda görev şehidi olacağını ve bundan şeref duyduğunu ifade etti.

AK PARTİLİ VEKİLDEN AÇIKLAMA

Bir dönemin Özel Yetkili Savcısı Murat Gök örneği üzerinden yazdığı imalı mesajla dikkatleri üzerine çeken AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, hurriyet.com.tr’ye konuştu. Kendisini en iyi İzmir kamuoyunun anlayacağını söyleyen Aşlık, “Ölmüş adamın arkasından konuşmak için atmadım. Vicdanıyla yapayalnız kalıp tek başına bu dünyadan gittiğini vurgulamak için yazdım. Benim ne demek istediğini en iyi İzmir kamuoyu anlayacaktır” dedi.

Kendisinin de bir hukukçu olduğunun altını çizen Aşlık, sözlerini şöyle sürdürdü, “ Bu işleri yaparken vicdanları kanatmamak lazım. Burada zaten kimse ne namussuzluğun ne hukuksuzluğun arkasında olmamalı. Değil de zaten. Hukuksuzluk bir gün gelir sizi de bulur. Virüs gibidir herkesin başına bir gün gelebilir. Ben de bir hukukçuyum bu görevleri yapıyor olabilirdim. Ama tereyağından kıl çeker gibi, kimseye zarar vermeden yapardım. Savcının asıl görevi suçu önlemektir. Bir bakan oğluyla bir gece bekçisine yapılan haksızlığa aynı duyguyu duyarım. Vicdan anlamında aynı rahatsızlığı duyarım. Benim demek istediklerim algı üzerinden değil olgu üzerinden bakıldığında anlaşılabilir. Türkiye’de en büyük sorun eğitim sorunu. Yargıda bugün yaşadıklarımız da eğitim sorunundan kaynaklanıyor. Hukukçu değil teknisyen yetiştiriyoruz. Yeni bakanımız döneminde eğitimi de ele almamız lazım. Hukukun üstünlüğüne inanan hakim ve savcılara ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı

Ali Aşlık tweet’lerine yenilerini ekledi:

İzmir milletvekili ne demek istedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!