Süper Savcı’nın ölümüyle ilgili detaylar

Güncelleme Tarihi:

Süper Savcı’nın ölümüyle ilgili detaylar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 12:00

İzmir’de görev yaptığı dönemde imza attığı operasyonlarla ‘Süper Savcı’ olarak anılan Murat Gök Samsun’da bugün toprağa verilecek. Karaciğer ve böbrek yetmezliği problemleri yaşadığı belirtilen Gök’ün otopsi işlemleri tamamlanırken eski eşi, 13 yaşındaki çocuğu ve avukat ağabeyinin cenaze için Samsun’a geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Samsun Cumhuriyet Başsavcı vekili Fahri Gülay,  Gök’ün yakın korumasının her gün olduğu gibi, aynı saatlerde yanına gittiğini ancak kapı açılmayınca kapıyı kırarak lojmana girdiğini anlattı. Gülay, Savcı Gök’ün son günleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bir gün önce koruması her zamanki gibi saat 17.00’de yanına git

/images/100/0x0/55ea74fdf018fbb8f88130b0
miş. Hiçbir problem yokmuş. İhtiyaçları karşılamış akşam da yanındaymış. Dün yine aynı saatte 17.00’de gittiğinde kendisine ulaşamamış ve lojmanda cenazesiyle karşılaşmış. Buraya geldiğinden bu yana karaciğer ve böbrek rahatsızlığı ciddi boyutlara ulaşmıştı. Tedavi oluyordu. Ancak son zamanlarda iyiydi. Hatta doktora gitmek bile istememişti. Ancak rahatsızlığı öyle bir boyuttaydı ki zaman zaman değerleri aniden düşebiliyordu. Rahatsızlığına bağlı bir ölüm. Lojmanda ölü bulunmasının altında başka bir neden yok. Otopsi de evde bu şekilde bulunduğu için olağan yapılan bir işlem. Söylenen moral bozukluğu, psikolojik rahatsızlıkları atlatmıştı. Samsun’u seviyordu. Burada çok sayıda dönem arkadaşı vardı. Benim de eski arkadaşımdı. Burada İzmir’de yaşadığı olayları unutturmuştuk, unutmuştu. “

Haberin Devamı


Eski eşi ve çocuğu da  Samsun’da

Aslen Adana Ceyhanlı olan Savcı Gök’ün  Büyük Camii’de kılınacak öğle namazına müteakip Kıranköyü mezarlığında toprağa verileceğini ekleyen Gülay, “Anne ve babasını küçük yaşta kaybetmiş. Aile büyükleri kalmamış. O nedenle burada defnedilmesine karar verdiler. Avukat ağabeyi, eski eşi ve 13 yaşındaki çocuğu da cenaze için buradalar. Cenaze işlemleriyle ilgileniyorlar” dedi. 

Samsun Barosu Başkanı  Necat Anıl da Murat Gök’ün ölümüyle ilgili şunları söyledi: “Samsun’a geldiğinde İzmir’deki gibi özel yetkileri yoktu. Burada düz savcıydı. Ancak kendisi burada pek görev yaptı diyemeyiz. Hastanede yattı, tedavi gördü. Ciddi rahatsızlıkları vardı. Düzgün, iyi bir insandı. Burada çok sayıda dönem arkadaşı vardı. Onlarla zaman geçirirdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!