Taraf Gazetesi ve Baransu’dan Başbakan Erdoğan’a dava

Güncelleme Tarihi:

Taraf Gazetesi ve Baransu’dan Başbakan Erdoğan’a dava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 12:45

TARAF Gazetesi ve gazeteci Mehmet Baransu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında yargıyı etkilemeye teşebbüs, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Mehmet Baransu ayrıca Başbakan Erdoğan’a 50 bin liralık tazminat davası da açtı.

Haberin Devamı

Taraf Gazetesi ve Mehmet Baransu’nun Avukatı Veysel Ok’un savcılığa sunduğu şikâyet dilekçesinde, Mehmet Baransu’nun 28 Kasım’da 2004 yılı MGK kararlarını daha sonra da benzer içerikli haberler yaptığı ifade edildi. Başbakanlık, MİT ve MGK’nın Baransu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Avukat Veysel Ok, bu belgelerin yayınlanmasının ardından Başbakan Erdoğan’ın müvekkilini vatana ihanetle suçladığını söyledi.

VAKİT’E SES ÇIKARTMADI
Dilekçede, Başbakan Erdoğan’ın ifadelerinin açık, ağır, haksız ve hukuka aykırı saldırı anlamına geldiği, Erdoğan’ın Taraf Gazetesi’ni vatana ihanetle suçlarken 2010 yılında Vakit gazetesinin MİT’in fişlemeleriyle ilgili haberine ise hiçbir tepki göstermediği belirtildi.

MÜVEKKİLLERİM HEDEFTE
Avukat Veysel Ok dilekçesinde şunları söyledi:
“Vatana ihanet sözleri ile müvekkillerim kamuoyuna vatan haini gibi sunularak bazı kitleler tarafından müvekkillerimin hedeflenmesi sağlanmakta, evrensel hukuk ilkeleriyle bağdaşmayan bu gerçek dışı sözler nedeniyle müvekkillerimin ve yakınlarının can güvenliği kasıtlı olarak tehlikeye sokulmaktadır.”

SORUŞTURMAYA MÜDAHALEDE BULUNDU
“Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz. Erdoğan’ın sözleri ile soruşturmaya müdahalede bulunduğu ileri sürüldü. Bu nedenle Erdoğan bu sözleri yargılama görevi yapan kurum ve kişileri etkilemek amacıyla alenen kullanıldığı açıktır. Bu gerekçelerle Başbakan Erdoğan iftira, hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarını işlemiştir. Erdoğan’ın TCK maddelerine göre cezalandırılması için gerekli tahkikat yapılarak kamu davası açılmasını istiyoruz. Kendisinden ayrıca 50 bin liralık manevi tazminat istiyoruz.”

Haberin Devamı

VATANA İHANET” DEMİŞTİ
Mehmet Baransu’nun 2004 yılı MGK kararları ve devamında fişleme yapıldığına dair belgeleri haber olarak yayınlaması üzerine Başbakan Erdoğan, sert tepki vermişti. Başbakan Erdoğan, “Devletin mahremini ifşa etmenin adı özgürlük değil düpedüz bu vatana ihanettir. Buna dokunduğunuz anda yargı da gereğini yapmak durumundadır. Eğer yargı görevini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemektedir” diyerek Taraf Gazetesi ve Mehmet Baransu’ya ağır eleştiride bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!