Çeşme'de kaçak teknesi battı: 4 ölü, 7 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede kaçak teknesi battı: 4 ölü, 7 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 12:54

İZMİR’in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi açıklarında kaçakları taşıyan tekne battı. Biri çocuk 4 ceset bulunurken, 7 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Çeşme Alaçatı Azmak koyu yakınlarında kaçakları taşıyan ve Yunanistan’ın Sakız adasına ulaşmaya çalıştığı belirtilen tekne battı. Denizde can pazarı yaşanırken, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Teknede 36 kişi olduğu bilgisi verildi. Denizden çok sayıda kişi kurtarılıp, kıyıya çıkarılırken, biri çocuk 4 kişinin de cesedi denizde bulundu. 7 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

ÇEŞME'DE TEKNE FACİASI

9 KAYIP ARANIYOR

Alaçatı’dan denize açılan balıkçılar denizde 4 ceset görünce saat 08.30 sıralarında Sahil Güvenlik’i arayıp bilgi verdi. Sahil Güvenlik denizde arama çalışması başlatırken, Jandarma da karada arama yaptı. Jandarma kıyıda denizden yüzerek çıkan 27 kaçak buldu. Bu kaçaklar, lastik botla Sakız Adası’na doğru yola çıktıklarını ancak, karadan ayrıldıktan kısa süre sonra içinde 39 kişi bulunan botun battığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu arada Sahil Güvenlik, balıkçıların 4 ceset gördüklerini söylemesine rağmen denizden ikisi kadın 3 ceset çıkardı. Kaçakların botta 39 kişi olduklarını söylemesi nedeniyle kayıp 9 kişinin arandığı belirtildi.

INTERPOL İNSAN KAÇAKÇILIĞI İÇİN GÖREV GÜCÜ OLUŞTURUYOR

Uluslararası polis teşkilatı INTERPOL İnsan kaçakçılığı ile ilgili aralarında Afganistan, Cezayir, Avustralya, Mısır, İran, Irak, İtalya, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Umman, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Suriye ve Türkiye’nin de bulunduğu bir görev gücü oluşturuyor.INTERPOL resmi sitesinde yayınlanan habere göre Tahran’da yapılan toplantıya yer verilirken ,insan kaçakçılığının önlenmesi için alınan kararlar açıklandı.

BÖLGESEL GÖREV GÜCÜ KURULMASI PLANLANIYOR

Tahran’da yapılan ve 16 ülkenin temsilcilerinin katıldığı "İnsan Ticaretiyle Mücadelede 3. INTERPOL Bölgesel Operasyon Atölyesi"’ konulu çeşitli ülkelerden gelen uzmanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika genelinde operasyonel faaliyetlerini koordine etmek için bölgesel bir görev gücü kurulması ve insan kaçakçılığı ile mücadele için INTERPOL araçları ile teknik hizmetlerinin daha fazla kullanılması doğrultusunda karar aldılar. 2 ve 3 Aralık 2013 tarihlerinde uluslararası suç şebekeleriyle mücadelede veritabanlarınında ortak kullanımı ele alındı.

Haberin Devamı

Tahran’da yapılan görev gücü toplantısına Afganistan, Cezayir, Avustralya, Mısır, İran, Irak, İtalya, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Umman, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Suriye ve Türkiye. Katıldı.Ayrıca Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin (UNODC) ,Uluslararası Göç Örgütü(IOM) ve Birleşmiş Milletler(BM) temsilcileri de toplantıda yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!