Vali Coş'tan AK Partili vekil de şikayetçiymiş

Güncelleme Tarihi:

Vali Coştan AK Partili vekil de şikayetçiymiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 13:06

Adana'da 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde kendisini protesto eden vatandaşa "gavat" diyerek hakaret eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, iktidar ya da muhalefet, tüm siyasi partilere mensup milletvekillerinin de boy hedefi.

Haberin Devamı

Vali Coş hakkında MHP ve CHP'li vekiller TBMM'ye çok sayıda soru önergesi verirken, iktidar partisi AK Parti'nin Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e mektup yazarak, Vali'yi şikayet etti.

AK PARTİLİ VEKİL: "GÖREV YAPTIĞI İLLERDE AYNI MÜTEAHHİDE İHALE VERDİ"

Küçükaydın'ın 20 Şubat tarihini taşıyan iki sayfalık mektubunda en çok öne çıkan iddia, Vali Coş'un milletvekilleri ve belediye başkanlarını "yasadışı şekilde dinlettiği" idi.
Küçükaydın mektubunda, Vali Coş'u "devlet terörü estirmekle" suçlayarak,
görev yaptığı her ilde, kamuya ait inşaat ihalelerini aynı müteahhide verdiğini öne sürdü. Küçükaydın, mektubunda şu ifadeleri kullandı;
"Son günlerde yaptığı haksız-hukuksuz işlemleriyle gündemden düşmeyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tabiri caiz ise devlet terörü estirmektedir.
Bingöl Valiliği’nden başlayarak H.A. isimli müteahhidi gittiği her ile beraber götürdüğü inkarı mümkün olmayacak şekilde ortadadır. Zira bu kişinin valinin gittiği; Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın illerinde kamuya ait işler yapmıştır. Hepsi de belgelidir. Aynı müteahhidi Adana valisi olur olmaz Adana’ya da taşımış, lüks bir büro açılmış, bazı bürokratlar akşamları bu binaya çağrılmak suretiyle ihaleler yönlendirilmek istenmiştir. Buna itiraz etme cesaretini gösteren elemanlar açığa alınarak görev yerleri değiştirilmiştir. Allah’tan bu kişi ölmüş ve bu büro kapanmıştır."

"VALİ BİZİ DİNLETİYOR"

Mektupta şu iddialar da yer aldı;
"Vali ciddi bir telefon dinletme hastalığına müpteladır. Güvenlik güçlerini kullanarak milletvekillerini, belediye başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiği ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiği kuvvetle muhtemeldir. Müteahhidin ölümünden sonra bu sefer de ihalelerin önemli kısmının B. adlı firma aracılığıyla yönlendirildiği iddia edilmektedir.
Bütün bu sıraladığım hususlar Avni Coş’un marifetlerinden bir bölümüdür ve hepsinin ispatı vardır. Ben bu konuları önceki bakan İdris Naim Şahin ve Bakan Yardımcısı Osman Güneş’e şifahi olarak açık anlattım, müfettiş istedim. Şimdi yazılı olarak size sunuyorum"

TELEFON DİNLEME İDDİALARI TBMM'YE TAŞINDI

AK Partili Küçükaydın'ın Vali Coş hakkındaki telefon dinleme iddiaları, CHP tarafından TBMM'ye taşındı. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce,
Vali Coş hakkındaki iddialar ile AKP milletvekili Küçükaydın’ın mektubu konusunda TBMM’ye önerge vererek, Vali hakkında ne işlem yapıldığını sordu.

VALİ HAKKINDA DEĞİL, İDDİALARI ORTAYA ATANLAR VE YAYINLAYAN GAZETECİLER HAKKINDA DAVA AÇILDI

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise soru önergesine verdiği yanıtta, iddialar hakkında değil, ancak " iddiaları ortaya atanlar hakkında dava açıldığını" söyledi. Güler, soru önergesi yanıtında şöyle dedi;
‘’Organize bir biçimde devlet erkanına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında bir takım iddiaları içeren yüzlerce mektup gönderilmiş, faillerin bulunup cezalandırılması konusunda yargıya başvurulması üzerine mektupları gönderenler hakkında, Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesinde iftira suçlamasıyla dava açılmıştır. Aynı iddiaları yerel basında tekrarlayan gazeteciler hakkında da Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesinde iftira suçlamasıyla dava açılmıştır’’

MHP DE ÖNERGE VERDİ

Vali Coş hakkında, hem CHP'li, hem MHP'li vekiller de ayrı ayrı yazılı soru önergeleri verdiler.
MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz önce TBMM'de bir konuşma yaparak, Vali Coş'un Adana Demirspor Kulübü yönetimine müdahale ettiğini, bazı iş adamlarını tehdit ettiğini öne sürdü. MHP'li Yılmaz, Meclis'e bu konuda bir de soru önergesi de verdi. Vali Coş da, MHP'li Yılmaz hakkında 10 bin liralık tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, TBMM'ye Vali Coş hakkında yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Aydın'da görev yaparken de hakkında şikayetler olduğunu hatırlattı ve bu şikayetler hakkında "işlem yapılıp yapılmadığını" sordu.
Oran, soru önergesinde, "Aydın Valisi iken Avni Coş’un, CHP’li Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’nun korumalarını geri çekmesi, yoksulların yararlandığı aşevini tahliye etmesi, belediye araçlarına usulsüz biçimde trafik cezası kestirmesiyle ilgili olarak hakkında hangi işlemler yapılmıştır? Aydın Valisi iken 30 Ağustos 2010 tarihinde CHP milletvekilleriyle tartışan ve daha sonra alana AKP milletvekilleriyle gelmesi hakkında herhangi bir inceleme yaptınız mı, sonucu ne olmuştur?" sorularını yöneltti.
Oran'ın yanıtlanması istemiyle verdiği sorular arasında, yine Vali Coş Aydın'da görev yaparken, MHP İl Başkanlığı binasından indirttiği pankartı da gündeme getirdi. Oran, önergede şu soruya da yer verdi;
"Aydın’da MHP il binasının duvarına asılan ve üzerinde Başbakan Erdoğan ve Obama´nın resmi bulunan "Sen açıldıkça analarımız ağlıyor’ yazılı pankartın dönemin valisi Avni Coş’un talimatıyla indirilmesinin gerekçesi nedir, bununla ilgili şikayet hakkında hangi işlemi yaptınız?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!