Vali Coş'u kızdıranlara verilen ceza belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Vali Coşu kızdıranlara verilen ceza belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 12:24

Atatürk’ün ölümünün 75’inci yıldönümünde Adana’da düzenlenen anma töreni sırasında, Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine slogan atan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Vali Coş bu sırada korumalarına “Allah belanı versin diyen o gavatı getirin” dedi. Olayla ilgili 1 kişinin ifadesi alındı, 9 kişiye de Kabahatler Kanunu gereğince para cezası verildi.

Haberin Devamı

Atatürk Anıtı'nda yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı anma töreninde ellerinde Türk Bayrakları dalgalandıran bir grup, Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine sloganlar attı. Bu nedenle göstericilerle Vali Coş arasında yaşanan gerilim 'Gavat' tartışmasına döndü.

VALİ İLE VATANDAŞ ARASINDA GERGİN ANLAR - FOTO GALERİ

ADANA VALİSİ İLE VATANDAŞLAR ARASINDA SERT TARTIŞMA

Coş, daha sonra yaptığı açıklamada 'gavat' değil 'kavas' dediğini bildirdi, protesto gösterilerine katılan 10 kişinin de gözaltına alındığını söyledi. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüphelilerden 9'u Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira para cezası kesilip serbest bırakıldı. 1 kişi hakkında da adli işlem yapıldı. Söz konusu 10 kişi serbest bırakıldı.

Vali Coş'un 'gavat' dediği ileri sürülen kişinin ise kimliğinin saptandığı öğrenildi. Vali Coş, kendisine 'Allah belanı versin' diyen bu kişi hakkında şikayetçi olacağını da açıklamıştı.


BAKMADAN GEÇME!