Mehmet Haberal bir kez daha üniversitesinde

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Haberal bir kez daha üniversitesinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 14:38

Silivri Cezaevi'nden dün tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, dün akşam ayağının tozuyla gittiği Başkent Üniversitesi Hastanesi'ni bugün bir kez daha ziyaret etti. Hukuk fakültesi öğrencileri için yapılan eğitim amaçlı duruşma salonunda çekilen bir kare dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezası alan ve tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, sabah saatlerinde gittiği Başkent Üniversitesi Kampüsü'nde öğretim üyeleri ve çalışanlarca çiçeklerle karşılandı.

Haberal, kampüste yetkililerden bilgi aldı. Hukuk fakültesi öğrencileri için yapılan duruşma salonunu gezen ve mini bir ders veren Haberal, buradaki eğitim amaçlı duruşma salonunun Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.

Eğitimde pratiğin önemli olduğunu vurgulayan Haberal, hukuk fakültesi öğrencilerinin bu salonda uygulamalı eğitim alacaklarını belirtti.

BİR KEZ DAHA ÜNİVERSİTEYİ ZİYARET ETTİ, ÖĞRENCİLERİ ALKIŞLARLA KARŞILADI / Foto Galeri

HABERAL’A DARBEYE EKSİK TEŞEBBÜSTEN İNDİRİM YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Ergenekon davasında tahliye edilen CHP milletvekili Mehmet Haberal’a mahkeme tarafından önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği, ardından darbeye eksik teşebbüsten indirim yapıldığı ortaya çıktı.
Ergenekon davasında kararını açıklayan mahkeme CHP Milletvekili Mehmet Haberal hakkında önce darbeye teşebbüs suçunun sabit olduğunu ifade ederek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Mahkeme, daha sonra Haberal’ın eyleminin eksik teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek cezada indirime gitti. Eksik teşebbüs nedeniyle cezayı 15 yıla indiren mahkeme, Haberal’ın yargılama sürecindeki mahkemeye karşı tutum ve davranışları nedeniyle de iyi hal indirimi yaparak cezayı 12 yıl 6 ay’a indirdi. Mahkeme yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunan Haberal’ın, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Haberal mahkeme sürecinde sağlık gerekçesiyle yaklaşık 2 yıl hastanede kalmış ancak taburcu olabileceği yönündeki raporun mahkemeden gizlendiğinin ortaya çıkması üzerine cezaevine girmişti.

BAKMADAN GEÇME!