Sarıl Bana eylemi

Güncelleme Tarihi:

Sarıl Bana eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 00:00

Taksim Meydanı’nda Gezi Parkı eylemleri farklı aktivitelerle devam ediyor. İstanbul'un çeşitli yerlerinde yapılan forumlarda bugün saat 19:00'da Taksim'e gidilmesi kararı alındı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5faff018fbb8f8bcf3a5
Meydanda “Duran Adam” eylemleri devam ederken, dün ellerinde “Sarıl Bana” (Hug Me) yazılı döviz tutan 4 kişi, meydandan geçenlere sarılarak ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Amaçlarının birbirlerine sarılarak bir bütün olmak istediklerini söyleyen eylemcilerden biri daha sonra meydanda satış yapan seyyar satıcıdan, duran adam eylemini gerçekleştiren kadar herkese sarıldı. Bir tarafta duran insanlar, diğer yanda birbirine sarılanların oluşturduğu görüntü çevredekilerden büyük alkış aldı. Bir başka grup da polislere destek olarak gül dağıttı.

Bugün Taksim’e gidilecek

İSTANBUL’da birçok parkta yapılan forumlarda bugün saat 19.00’da Taksim’e gidilmesi kararı alındı. Gruplar tarafından Özgürlük Meydanı olarak adlandırılan Taksim’de toplananlar meydana karanfil bırakacaklar.

Haberin Devamı

İnsanların giremediği tek park

KADIKÖY’deki Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen #direnkadıköy forumuna dün akşam 2 bin kişi katıldı. Forumun ana gündemini, bugün Taksim’de gerçekleştirilecek yürüyüş ve karanfil bırakma eylemi oluşturdu. Forumda öne çıkan başlıklar şöyle: 

-Yeniköy forumuna yönelik yapılan bıçaklı saldırıyı kınıyoruz. 
-Kadıköy’de direnişin hiçbir manası yok, sesimizi sokaklarda duyurmamız gerekiyor.
-Dünya üzerinde ilk kez insanın giremediği bir park yaptılar. O parka girebilmeliyiz.
- Gezi Parkı’ndan halkı çıkardılar, şu an polis işgali altında.
-Siyasi partiler üstü bir oluşumuz ve böyle devam etmesini istiyoruz.
Pek çok eyleme katılma kararı alan grup bugün 17.00’de Boğa heykelinde buluşacak ve vapurlara “akbil boykotu” yaparak binip Taksim’e gidecek.  Katılımcılar, yanlarına parti ve örgüt flaması almama kararı verdi. İpek ŞARLIOĞLU ÖZTEKİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!