Işıkları söndürdüler

Güncelleme Tarihi:

Işıkları söndürdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:00

Gün boyu Taksim Meydanı'nda süren gergin bekleyiş 20.15'ten itibaren yerini polis müdahalesine bıraktı. Yaklaşık bir saat süren müdahale sonrası polis geriye çekildi. Binlerce kişi tekrar meydana çıktı. Ardından polis bir kez daha gruplara müdahale etti.

Haberin Devamı

SAAT: 07:28

Gezi Parkı'nda bekleyiş sürereken Taksim Meydanı'nda durum sakin. Gezi Parkı'nda ki eylemciler güne kahvaltıyla başlarken bazı eylemciler ise uyudu. Öte yandan Gezi Parkı'nda yağrmur etkili olduğu da görüldü. Parkta kalan bazı eylemciler yağmur nedeniyle eşyalarını topladı

SAAT:06.37

Taksim Meydanı'nda Gezi Parkı eylemcilerinin ve polisin bekleyişi sürüyor.


SAAT:06.18


Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yorgun düşen ve üşüyen çevik kuvvet polislerinden bir kısmının yerlere yatarak uyumaya çalıştığı görüldü.

Işıkları söndürdüler


SAAT:05.21

Polisin Gezi Parkı eylemlerine müdahalesi gece boyunca devam etti.

SAAT:03.32


Taksim Meydanı'ndaki müdahalelerin ardından yaralananlar için Cumhuriyet Caddesi'nde bir revir oluşturuldu. Burada yaralanalara ilk müdahaleleri yapıldı. Bazı yaralılar ise ambulansla hastaye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Yaralananlar arasında bir de polis var. Yaralı polis ambulansla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

SAAT:03.05


Taksim Meydanı'nda polisin eylemcilere müdahalesi aralıklarla sürüyor.


SAAT:02.30

Polis, Gezi Parkı’na yoğun şekilde gaz bombasıyla müdahale ediyor

SAAT:02:15

Işıkları söndürdüler
Gezi Parkı'nda kurulan kütüphane müdahale sonrası kullanılamaz hale geldi.

Polis ekipleri gece de müdahalelerine devam ediyor. Gezi Parkı’ndaki eylemcilere destek veren bir grup Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilli de park içerisinde bulunan Ahmet Cömert çadırına gelerek oturma eylemi yaptı.

SAAT:01:30

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde toplanarak barikat kuran gösterici grubu polis, biber gazı ve tazyikli suyla dağıttı.

Haberin Devamı

SAAT:01.00

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde göstericilerin barikat kurmak için bir araya getirdiği malzemeler, belediye ekipleri tarafından iş makineleri yardımıyla kaldırıldı.

SAAT:00:27

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gümüşsuyu'nda polislerin yanında.

SAAT:00:11

Taksim Meydanı'nda yeniden müdahale başladı.

SAAT:22:34

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, A Haber yayınında konuştu. Vali Mutlu, "Devletin karşısına ben çatışma kültürüyle ben sonunla konuşmak istiyorum derse, devletin gücü asla sınanmamalıdır" dedi.


SAAT:22:30

Gezi Parkı'na biber gazıyla müdahale eden çevik kuvvet ekipleri AKM önüne çekildi.

SAAT: 22:10

Taksim Meydanı'nda polisin göstericilere müdahalesi sürüyor.

SAAT:22:05

Polisin müdahalesi sonrası dağılan göstericiler, İstiklal Caddesi, Sıraselviler, Tarlabaşı ve Harbiye yönünden sloganlar atarak, tekrar Cumhuriyet Anıtı önüne gelmeye başladı.

Haberin Devamı

SAAT: 22:00

Gün boyunca Gezi parkı'na girmeyen polis, Taksim Meydanı'ndaki müdahaleler sırasında, Gezi Parkına giren Çevik kuvvet polisleri, bazı malzemeleri temizledi. Bazı çadırlar ve kurulan barakaları yıkan polis daha sonra parktan ayrıldı. Durumu protesto eden bazı eylemciler parkın dışından sloganlar attı. Parkın içindeki yeni atılmış biber gazları görülürken, parkın içinde yaklaşık yarım saat duran polis ekipleri daha sonra geri çekildi.

POLİS GEZİ PARKI'NA BÖYLE GİRDİ/ HÜRRİYET TV

SAAT: 21: 50

Taksim Meydanı'ndaki sokak lambaları söndürülürken, meydanın değişik yerlerinden alevler yükseliyor.

SAAT: 21:35

Polis, Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara yeniden müdahaleye başladı.

SAAT 20:50

Taksim Meydanı'ndaki gaz bulutunun dağılmaya başlaması ve polisin Meydan dışına doğru hareketlenmesiyle birlikte eylemciler yeniden alandaki yerlerini almaya başladılar. Polis ve eylemciler arasındaki bu kontrollü ileri-geri gidişler, yerli ve yabancı gazeteciler tarafından, 'Mehter Takımı' benzetmesine yol açtı.



TAKSİM ALEV ALEV / HÜRRİYET TV

VALİ: SADE HALKIMIZ ALANI TERK ETSİN

SAAT 20:42

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından Taksim'deki müdahaleyle ilgili mesajlar yayınladı. Vali Mutlu, "Marjinal grupların Atatürk K.M'inde bekleyen polise yoğun saldırısı sonucu yeniden çatışma oluşmuştur. Alandaki sade halkımızın marjinal gruplardan ayrışarak alanı tamamen terk etmesini özellikle rica ediyorum. Bu önemli talebin halkımızca herkesin güvenliği nedeniyle yerine getirmesi önemlidir. Bizleri marjinal gruplarla mücadele noktasında, bu suretle desteklediniz. Teşekkür ediyorum. Kaygılanmayınız" dedi.

SAAT 20:32

Haberin Devamı

Polisin Meydan'daki eylemcilere karşı kullandığı gaz bombalarından birkaçı Gezi Parkı'na düştü.

SAAT 20:30

Polis Taksim Meydanı'na çıkan İstiklal Caddesi ve Sıraselviler girişi başta olmak üzere bütün yolları ulaşıma kapattı.

SAAT 20:25

Binlerce protestocu Sıraselviler Caddesi ve İstaklal Caddesi'nin girişinde bekliyor.

SAAT: 20.20

Ambulanslar konvoy halinde meydandaki yaralıları alarak hastanelere götürdü. Güvenlik güçleri Gezi Parkı'ndaki protestoculara müdahale etmiyor.

SAAT: 20.15

Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Binlerce kişinin bulunudğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı. Kalabalık kaçarak uzaklaştı. Müdahale devam ediyor.

POLİS BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / HÜRRİYET TV

Haberin Devamı

GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

Taksim Meydanı'nda polisin çekilmesiyle birlikte adeta köşe kapmaca oynandı. Polisin Atatürk Anıtı'ndan AKM'nin önüne hareket etmesinin ardından bazı gruplar anıta koşarak bayrak ve flamalar astı.

TAKSİM ŞU AN / HÜRRİYET TV - CANLI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni mutlu twitter'dan Gezi Parkı'na müdahalede bulunulmayacağını tekrarlayarak polisin sabaha kadar AKM'nin önünde bekleyeceğini söyledi.

KAMYONU ELE GEÇİRDİLER

Bazı gruplar Taksim Meydanı'naki moloz yığınlarını ve barikatları kaldırmak için gelen kamyonlardan birini ele geçirdi. Kamyonu çalıştıran göstericiler Gezi Parkı'na doğru hareket etti.

Işıkları söndürdüler



GÖSTERİCİLER KAMYONU BÖYLE ELE GEÇİRDİ / HÜRRİYET TV

MİNİBÜSLER VE İŞ MAKİNELERİ YANDI

Taksim Meydanı’nda göstericiler daha önce kullanılamaz hale getirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir minibüsü ateşe verdi. Bir anda çıkan yangına TOMA müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına daha sonra bir TOMA daha eklendi. Ancak çabalar yetersiz kalınca minibüs alev alev yanmaya devam etti. Minibüsün yanması sırasında Taksim Meydanı’nı siyah dumanlar kapladı.

Bu sırada Talimhane girişindeki barikatları kaldırmak için iş makinesi ve kamyonla gelen polisler, direniş karşısında geri çekildi. İş makinesinin sürücüsü de polislerle birlikte uzaklaşırken kamyon göstericiler tarafından ele geçirildi. Kamyonu çalıştırıp Cumhuriyet Caddesi’nin girişine getiren göstericiler damperi kaldırmak istediler ancak başaramadılar. Caddenin girişindeki baz istasyonu ve 4 iş makinesi göstericiler tarafından ateşe verildi.

MİNİBÜS VE İŞ MAKİNELERİNİ YAKTILAR / HÜRRİYET TV

MİNİBÜSLER VE İŞ MAKİNESİ ALEV ALEV / Foto Galeri

POLİS CUMHURİYET ANITI’NDAN ÇEKİLDİ

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber başlayan çatışma akşam saatlerinde çevik kuvvet polislerinin AKM önüne çekilmesiyle duruldu. Bunun üzerine eylemciler Cumhuriyet Anıtı’na tekrar bayrak ve flamalarını astı. Polis meydandan çekildiği sırada bazı göstericiler taş attı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri tekrar gaz atarak grubu dağıttı. Polislerin dağılmasının ardından göstericiler yangın söndürme tüpleriyle yanan minibüsü söndürdü.

CUMHURİYET CADDESİ'NDE MÜDAHALE

Polis Taksim Meydanı’ndan sonra Gezi Parkı çevresinde de müdahalede bulundu.

Cumhuriyet Caddesi’nin Gezi Parkı’na bakan tarafında polisin yoğun müdahalesi gerçekleşti.

Taş atanlara biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edildi. Atılan bazı gaz bombaları Gezi Parkı’nın içine düştü. Parkın içine düşen biber gazı ve atılan taşlar nedeniyle bazı eylemciler de yaralandı.

Parkın içinde olası yangın tehlikesine karşı pet şişeler içinde sular hazır bekletildi.

Gezi Parkı’nda megafonla anons yapılarak vatandaşlar dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

Bu arada Tarlabaşı civarında da bazı gruplarla polis arasında gerginlik yaşanıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!