Polisin attığı kapsül yarbayı yaraladı

Güncelleme Tarihi:

Polisin attığı kapsül yarbayı yaraladı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 00:00

MUĞLA’da, Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek vermek amacıyla sokağa dökülen göstericilerle görüşmek isteyen Muğla İl Jandarma Komutanlığı Asayişten Sorumlu Komutan Yardımcısı Yarbay Necati Metin, eylemcilere doğru polis tarafından atılan gaz bombasının fırlayan kapsülünün, gözünün üst kısmına isabet etmesiyle yaralandı. Yarbay Metin hastanede tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek isteyen bir grup, geçen cumartesi günü Muğla kent merkezinde toplandı. Kalabalık grup sloganlar atarken, sayısı da hızla çoğaldı. Bunun üzerine polis, jandarmadan takviye istedi. Bölgeye, jandarma ekipleri de gönderildi. Jandarma ve polis birlikte önlem aldı.

Eylemcilerin bulunduÄŸu alana MuÄŸla Ä°l Jandarma Komutanlığı AsayiÅŸten Sorumlu Komutan Yardımcısı Yarbay Necati Metin (46) de gitti. Sivil kıyafetli olan evli ve iki çocuk babası Metin, askerleri yönlendirirken, diÄŸer taraftan da göstericilerle görüşmek üzere yanlarına gitti. Bir tatsızlık yaÅŸanmaması için eylemci grupla konuÅŸmaya baÅŸlayan Yarbay Metin’in bulunduÄŸu alana, polis tarafından gaz bombası atıldı. Polis eylemcilere müdahale ederken, Yarbay Metin’in gözünün üst kısmına, atılan gaz bombası kapsülü isabet etti.Â

Haberin Devamı

POLÄ°SÄ°N ATTIÄžI KAPSÃœL YARBAYI YARALADI



GÖZÜNÜ KAYBEDEBİLİR

Kanlar içinde kalan ve 5 yıldır Muğla’da görev yapan Yarbay Metin, askerler tarafından kalabalık grubun arasından çıkartıldı ve hazırda bekletilen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada tedaviye alınan Yarbay Metin’in, sağ gözünde yaralanmaya bağlı ödem oluştuğu ve gözünü kaybetme tehlikesinin bulunduğu belirlendi. Doktorların, tedavisi süren Yarbay Metin’in yapılacak tetkiklerin ardından ameliyat yapılıp yapılmayacağına karar vereceği ifade edildi.

SORUÅžTURMA BAÅžLATILDI

Muğla İl Emniyeti Müdürü Ahmet Akbal, "Muğla’da eylem nedeniyle yaşanan tüm olaylarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Muğla Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri, yılda milyonlarca yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Yapılan bu eylemler turistlerimizin kentimize gelmesini engeller. Onları korkutabilir. Eylemlerin demokratik bir şekilde yapılmasını istiyor. Göstericilerden polisimize, taş veya bir başka nesne atılmasını istemiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!