Ankara'da bir gencin durumu ağır, doktorlar gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Ankarada bir gencin durumu ağır, doktorlar gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 10:39

Ankara Tabip Odası, dün gece Ankara'da yaşananların bilançosunu açıkladı: Siyah bir arabanın çarptığı genç komada... Başından vurulan bir kişinin durumu ağır... Hem doktorlar, hem de onların müdahale ettiği hastalar gözaltına alındı...

İstanbul'da da dün akşam Beşiktaş'ta polis eylemcilere sert müdahalede bulundu. Müdahale sırasında yaralananlar Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ne sığındı. Yardıma koşan gönüllü doktorlar ilk müdahaleyi caminin içinde yaptı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5192f018fbb8f8b991f5
Ankara Tabip Odası, dün gece Ankara'da yaşananların bilançosunu açıkladı. Başkan Prof. Özden Şener, siyah arabanın çarptığı gencin bir doktor tarafından ambulansla Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğünü, durumunun ağır olduğunu belirtirken, kafasından kurşunla yaralanan 26 yaşındaki gencin ise kurtulmasının zor olduğunu söyledi. Genç bir kadının ise kafatası kırığı ile Hacettepe Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığını belirten Şener, doktorların gönüllü olarak revire çevirdiği Mülkiyeliler Birliği, Kızılay Alışveriş Merkezi, Leman Cafe ile Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne polisin müdahale yaparak, hem yaralıları hem de doktorları gözaltına aldığını söyledi. Şener, savaş halinde bile sağlık ekiplerine, sağlık araçlarına dokunulamayacağını belirtirken dün gece hekimlerin gözaltına alındığını vurguladı.

Haberin Devamı

ANKARA'DA AKŞAM BUNLAR YAŞANDI / Foto Galeri

Ankarada bir gencin durumu ağır, doktorlar gözaltında

YÜZLERCE YARALI
 
Şener, siyah renkli Renault Laguna marka arabanın üzerine sürerek çarptığı 22 yaşındaki gencin şuuru kapalı olarak bir doktor arkadaşı tarafından Dışkapı Hastanesi'ne götürüldüğünü belirten Şener, OSTİM'de kaynak işçisi olan ve kafasından kurşunla yaralanan erkeğin ise durumunun ağır olduğunu bildirdi. Genç bir kadının ise Hacettepe Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığı bilgisini veren Şener, bunlar dışında yüzlerce kişinin göz kayıpları, kafa, ayak, kalça kemikleri kırıkları nedeniyle hastanelere kaldırıldığını söyledi. Bunların da hayat boyu sürecek ağır sonuçları olacağını bildiren Şener, polisin gaz kapsüllerini, sanki tabanca kullanıyor gibi doğrudan vatandaşların kafasına gözüne hedef alarak attığını anlattı.

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA DOKTOR GÖZALTINDA
 
Tamamen barışçı bir gösteride polisin tahrik etmek için gaz bombalarını mermi gibi kullanarak attığını iddia eden Şener, çok sayıda doktorun da dün gözaltına alındığını açıkladı. Mülkiyeliler Birliği, Leman Cafe, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kızılay Alışveriş Merkezi'nde doktorların ve tıp öğrencilerinin kurduğu gönüllü revirlerde yaralılara tıbbi müdahale edildiğini anlatan Şener, ancak buraların polis saldırısına uğradığını, hem doktorların hem de yaralıların göz altına alındığını söyledi. Göz altında olan doktor sayısını henüz bilmediklerini belirten Şener, "Uluslararası sözleşmeler savaşta bile sağlık birimlerine dokunulamayacağını, sağlık araçlarının yollarının kesilemeyeceğini hükme bağlar. Kolluk güçleri, sağlık birimlerine ya yaralandıkları için girebilirler ya da yaralı getirdikleri zaman. Bunun dışında hiçbir şekilde tıbbi müdahalenin yapıldığı bir yere kimse giremez. Ama bu kural dün Ankara'da yerler bir edildi. Arkadaşlarımız dün saatlerce gaza maruz bırakıldılar, gözaltına alındılar" dedi.

Haberin Devamı


 
''KENDİMİ MADIMAK'TA HİSSETTİM!''
 
Başkan Şener, dün Mülkiyeliler Birliği'nde yaralılara müdahale ederken polisin kuşatması ve gaz bombardımanı altında kalan bir doktor arkadaşının, "Kendimi tıpkı Madımak Oteli'nde gibi hissettim. Bizi öldürmeye çalıştılar" dediğini söyledi.

Haberin Devamı

İSTANBUL
BEZMİ ALEM VALİDE SULTAN CAMİSİ REVİRE DÖNDÜ

İstanbul’daki gerginlik dün gece Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinin bulunduğu Beşiktaş’ta devam etti. Bir grubun taşlı saldırısı sonucu vapur iskelesine doğru çekilen polis, eylemci sayısı artınca müdahale etti. Gösterilerde yaralananlar, Beşiktaş'ta bulunan Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne getirildi. Camiye gelen çok sayıda gönüllü sağlık personeli, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. 

YARALILAR CAMİYE SIĞINDI / FOTO GALERİ 

Dolmabahçe tarafından gelen 100 kişilik yüzleri maskeli grup, Beşiktaş’ta Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde bekleyen TOMA aracına ve Çevik Kuvvet ekibine taş attı. Polis ekipleri vapur iskelesine doğru geri çekildi. Göstericiler taş atmaya devam ederken, Dolmabahçe üzerinden Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen grupla karıştı. Sayıları artan göstericiler polise taş atmayı sürdürünce biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Eylemciler, Barbaros Bulvarı ve İnönü Stadı önünde çift taraflı caddeyi ulaşıma kapattılar. Bazı göstericiler, barikat oluşturmak için TIR’ları da kullandılar. Yaralanan göstericiler Dolmabahçe Sarayı’nın yanındaki Bezmi Alem Valide Sultan Cami’ne götürülerek, doktor kontrolünden geçirildi ve yaraları sarıldı.

Haberin Devamı

Yaralılar Beşiktaş’ta bulunan Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne getirildi. Yaralılara camii içerisinde 50 kişiden oluşan gönüllü doktor ve hemşireler müdahale etti. Meslektaşlarına yardım için revire çevrilen camiye akın eden sağlık personelleri, yanlarında ilk yardım malzemesi de getirdi. Camide ilk müdahaleleri yapılan yaralılar çevreden geçen araçlara alınarak hastanelere sevk edildi.

Eylemciler, polisin attığı gazın etkisini azaltmak için camiye süt, bez maske ve tıbbi malzeme stoku yaptı.

Ankarada bir gencin durumu ağır, doktorlar gözaltında

BEŞİKTAŞ'TA POLİSTEN GAZLI MÜDAHALE - WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!