Gazdan etkilenen CHP'li Tekin hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Gazdan etkilenen CHPli Tekin hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 10:17

Polisin Taksim'e gitmek isteyen 1 Mayıs göstericilerine müdahalesi, CHP'li yönetici ve vekilleri de vurdu. Beşiktaş'ta, CHP ilçe Başkanlığı önünde gazlı müdahaleye maruz kalan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, çareyi yakınlardaki bir binaya sığınmakta buldu. Gazdan etkilenen Gürsel Tekin ve Ercan Karakaş hastaneye kaldırıldı. CHP İstanbul İl Meclis Üyesi Aydın Gürhan'ın da biber gazı kulağında patladı.

Haberin Devamı

Müdahale sonrası telefonla Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Tekin, polisin deÄŸil, polise bu müdahale talimatını verenlerin suçlanması gerektiÄŸini söyleyerek, "Apoletli Kenan Evren gitti, apoletsiz Recep Tayyip ErdoÄŸan geldi" dedi.  Â

GAZ MAYISI'NDA ONLARCA YARALI / FOTO GALERÄ°

Haberin Devamı


 "TAKSİM DE DEĞİL, BEŞİKTAŞ'TA KENDİ PARTİME YÜRÜRKEN MÜDAHALE OLDU..."
 
Polisin, CHP milletvekilleri ve yöneticilerini görmesine rağmen gazla müdahale ettiğini ileri süren Tekin, "Taksim'de değil. Beşiktaş'ta kendi parti binama yürürken bu müdahale niye?" diye sordu.

Gazdan etkilenen CHPli Tekin hastaneye kaldırıldı
'OHAL gibi'
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, emeğin, çalışanların sorunlarını gündeme getirme günü olarak kutlanması gereken bugünün çatışma alanı hale getirildiğini belirterek, "Adeta OHAL ilan edildi. Hükümet, sosyal diyalogu tesis edemedi, İstanbul'u OHAL'e çevirdi. Vatandaşlar zarar gördü, seyahat özgürlükleri önlendi" dedi.
Detayı için tıklayınız

"İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN TELEFON BEKLİYORUM..."
 
İçişleri Bakanı'ndan bu yaşananlara "açıklama beklediğini" söyleyen Tekin, "İçişleri Bakanı'ndan telefon bekliyorum. Bırakın milletvekili, parti yöneticisi olmamı, ben bu ülkenin bir yurttaşıyım. O polislere kim talimat verdi. Derhal bir açıklama bekliyorum. Bunlar bu kafayla mı barışı getirecekler?" dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Polisin sıktığı gazdan etkilenen Gürsel Tekin ve PM üyesi Ercan Karakaş, hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

CHP'LÄ° TEKÄ°N VE KARAKAÅž HASTANEYE KALDIRILDI / Foto Galeri

Gazdan etkilenen CHPli Tekin hastaneye kaldırıldı

"AMBULANSA DA BÄ°BER GAZI SIKTILAR"

Sağlık durumunun sorulması üzerine Tekin, "Biz aynı zamanda devlet kuralları bilen insanlarız. Milletvekilimiz Kadir Bey ve ben yetkililerle görüştüm sorun yok. Biz caddede ilçe binamıza yürüyecez. Sadece 2 dakika yürüyebildik. üçüncü dakika hepimizi göre göre bile bile hepimizin üzerine gaz sıktılar. Benim nefeste bir sorunum var. Bir vatandaşımız evini açtı. Orada bir rahatlama oldu. Tekrar indik, biz CHP otobüsümüze geldik. Otobüste defalarca gazlar sıkıldı. Uyarılarımıza rağmen gaz sıkılmaya devam edildi. En son gerçekten çok kötü oldum. Ambulansa binmek zorunda kaldık. Ambulansada biber gazı sıktılar'' dedi.

Haberin Devamı

İyi olduğunu söyleyen Güsel Tekin, " Onlara inat iyi olacağız" şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!