Oktay Vural: OHAL gibi

Güncelleme Tarihi:

Oktay Vural: OHAL gibi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 11:45

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, emeğin, çalışanların sorunlarını gündeme getirme günü olarak kutlanması gereken bugünün çatışma alanı hale getirildiğini belirterek, "Adeta OHAL ilan edildi. Hükümet, sosyal diyalogu tesis edemedi, İstanbul'u OHAL'e çevirdi. Vatandaşlar zarar gördü, seyahat özgürlükleri önlendi" dedi.

Haberin Devamı

Vural, hükümetin sosyal diyalog zeminini ortadan kaldırması nedeniyle 1 Mayıs'ın emek ve dayanışma günü yerine çatışma alanı haline geldiğini söyledi. Bunu önlemek için kullanılan yöntemleri, engelleme adımlarının kitleleri tahrik eden bir zemin oluşturduğuna dikkat çeken Vural, "Toplumsal huzur ve asayişi zedeleyecek kışkırtmalara karşı dikkatli olmak gerekiyordu. Hükümet, sosyal diyalogla böyle bir günü çatışmasız, tartışmasız kutlanmasıyla ilgili ortam oluşturmalıydı. Ama bunu yapamadı" diye konuştu. 
  
"1 MAYIS TERTİP KOMİTESİNE BAKIN"

 
Ak Parti Milletvekili ve Hak-İş Eski Başkanı Salim Uslu, ameliyat olması nedeniyle 1 Mayıs'ı kutlamak için meydanlara gidemediğini belirtirken, 'sağlığınız elverseydi nerede olurdunuz' sorumuza ise, "Karabük'te olurdum" yanıtını verdi.
 
Uslu, 1 Mayıs'ın önceki yıllarda Kadıköy'de de Taksim'de de kutlandığına dikkat çekerek,  "Kentucky'de Chicago'da Melbourne'de nasıl kutlanıyor, bir bakın. Biz de ise siyasallaştırılıyor. CHP Genel Başkanının 1 gün önceki grup konuşmasına bakın, meydan okuyor. Taksim'de inşaat alanında miting yapmak istiyorlar" dedi. Uslu, Taksim yasağının kaldırılması, 1 Mayıs 1978'de kaybedilenlerin anılması, unutulmaması için mücadele verildiğini ve 2009 yılında da bu mücadeleyi kazandıklarını anımsatarak, bu yıl Taksim yasağının siyasal bir yasak değil, teknik gerekçelerle, insanların yaşamını tehlikeye atmamak için alınmış bir yasak olduğunu söyledi.
 
İnşaat alanında kutlama yapmaya kalkışmanın insanların yaşamını tehlikeye atmak olduğunu savunan Uslu, bunun son derece sorumsuz bir davranış olduğunu belirtti. Sendika yönetimlerinin kongre kaygılarıyla Taksim'de kutlamada ısrar ettiğini ifade eden Uslu, "Taksim kutlamalarında DİSK ön planda görünüyor olsa da asıl 1 Mayıs Komitesi'ne bakılmalı. 50-60 kişilik bu komitede işçi neredeyse yok. Kim var, illegal örgütler ile bazı dergi çevreleri var. Onlar karar veriyorlar. Sendikalar bunlarla karşı karşıya gelmemek için itiraz edemiyorlar" dedi.
 
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!