Önemli davalara bakan avukatlar gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Önemli davalara bakan avukatlar gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 07:54

İzmir, İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 7 ilde DHKP-C terör örgütüne yönelik ortak operasyon düzenlendi. İstanbul'da çok sayıda avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Türkiye'nin gündemine damga vurmuş Engin Çeber, KKTC'de askerde hayatını kaybeden er Uğur Kantar, parasız eğitim pankartı açtığı için tutuklanan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer'in avukatlıklarını yapan isimler var. Bu arada gözaltındaki Taylan Tanay ve Efkan Bolaç, İstanbul Barosu ile birlikte ‘Alo Polis İmdat’ hattını kuran isimler olarak biliniyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yasadışı DHKP/C örgütü ve bağlantıları kapsamında çok sayıda adrese şafak operasyonu düzenledi, 15'i avukat 55 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 9 avukat da var. Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve Oya Aslan ve Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve helikopter desteğindeki operasyon için saat 04.00’te düğmeye bastı. Daha önceden belirlenen adreslere ayrı ayrı ekipler gitti. Operasyonların hedefinde Çağdaş Hukukçular Derneği ve üyeleri vardı. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile üye avukatlar Güray Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir ve Güçlü Sevimli evlerinde gözaltına alındılar. Polis, Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ise adresinde bulamadı. Selçuk Kozağaçlı için yakalama kararı çıkartıldı. Gözaltına alınanlar arasında avukat Efkan Bolaç ve Yurt Gazetesi muhabiri Sami Menteş de var.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA ŞAFAK VAKTİ HELİKOPTERLİ OPERASYON / WEB TV

TWEET ATTI, 20 DAKİKA SONRA GÖZALTINA ALINDI

Önemli davalara bakan avukatlar gözaltında

Polis ayrıca Okmeydanı’nda da pek çok adrese operasyon düzenledi. Operasyon yapılan adreslerdeki aramalar sürüyor.

İSTANBUL'DA ŞAFAK VAKTİ HELİKOPTERLİ OPERASYON / Foto Galeri

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Twitter adresinden operasyon şöyle duyuruldu:
“Halkın Hukuk Bürosuna polis baskını. Gece saat 4’de kapılar kırılarak arama yapılmak istendi. Yasa Cumhuriyet Savcısı olmadan arama yapılamaz demesine rağmen savcı tam 1 saat sonra geldi. Yolu karıştırdığını söyledi. Avukatlık kanunu savcının yol bilgisine kurban. Adaletleri batsın. Şu an C. savcıları HHB de Baro temsilcilerini bekliyorlar arama için.”

Haberin Devamı

ANKARA

Ankara'da Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkezi'nde DHKP/C soruşturması kapsamında polis tarafından arama yapılıyor. Soruşturma kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Oya Aslan ve Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı hakkında arama kararı olduğu bildirildi.

CHP'Lİ AYGÜN GELDİ

DHKP/C soruşturması kapsamında polisin arama yaptığı Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkezi'ne CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün geldi..

İZMİR

İzmir’de terör örgütü DHKP- C’ye yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İzmir’de yaklaşık bir yıldır sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından 20 adrese, 500 polis baskın yaptı. Gözaltına alınan 17 kişi arasında iki öğretmen, belediye park ve bahçeler işçisi ile üniversite öğrencilerinin bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin, kentteki üst düzey kamu görevlileri ile polis ve askerlere yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü.

KEŞİFTE GÖRÜNTÜLENMİŞLER

Şüphelilerin ayrıca bombalı saldırı için bazı semtlerdeki polis merkezlerinin yakınlarında keşif yaptıkları, bu sırada da polislerce görüntülendikleri ortaya çıktı. Terör örgütü elemanlarının, İzmir’de özellikle ABD temsilciliği gibi yabancı ülke temsilciliklerine yönelik de yine bombalı saldırı planları yaptıkları ileri sürüldü.

ŞİFRELİ MESAJLAR BULUNDU

Operasyon anını da saniye saniye kaydeden polis, Özgürlükler Derneği, Ege Gençlik Derneği, Temel Halklar Derneği ve Devrimci Alevi Komiteleri’nde de aramalar yaptı. Bu aramalar sırasında, gizli bölmelerde çok sayıda flash belleklerin yanı sıra şifreli notlar da ele geçirildi.

Haberin Devamı

Örgüt elemanlarının, özelilkle Ege Bölgesi’ndeki illerde, eleman kazanmak için 'zeybek' ve 'efelik' figürlerini kullandıkları, bu kişilerin de egemen güçlerle, haksızlık yapanlarla mücadele ettikleri anlatılarak gençlerin örgüte girmesini sağlamaya çalıştıkları bilgisi edinildi. Bu görüşlerin anlatıldığı çok sayıda derginin basıldığı da aramalar sırasında ortaya çıktı.

KADIN SORUMLU ARANIYOR

Operasyon anında basılan adreslerde bulunamayan örgütünün sözde Ege Bölge sorumlusu Selda B., Ege Gençlik Derneği yöneticisi D.K. ve Özgürlükler Derneği yöneticisi S.K. da aranıyor. (DHA)

ANTALYA

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, Antalya Barosu’na kayıtlı avukat Zeki R.’nin Güllük Caddesi’ndeki bürosuna gelen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, büroda arama başlattıklarını, ancak avukat Zeki R.’nin il dışında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÇHD’ye yönelik operasyonun zamanlamasının 'çok ilginç' olduğunu iddia eden Ermiş, avukatlara yönelik önceki operasyonlarda olduğu gibi gündemin en yoğun olduğu dönemde yeni bir operasyon başlatıldığını öne sürdü. 

Bu sayede avukatlara yönelik gözaltıların ilgi çekmeyeceğinin düşünüldüğünü ileri süren Ermiş, şöyle konuştu:
"Operasyon için seçilen avukat arkadaşlarımız çok önemli. Bu arkadaşlarımız Türkiye’deki en önemli toplumsal davaları yürütmüş avukatlardır. Engin Çeber, Şemdinli Kitabevi ve Cizre katliamı önemli toplumsal olaylarla, faili meçhul cinayetler ve işkence davalarını üstlenen arkadaşlarımızın seçilmiş olması dikkati çekiyor. Operasyonda ÇHD İstanbul Şubesi’nin seçilmiş olması da ilginç. Çünkü ÇHD İstanbul Şubesi, polisin karıştığı şiddet ve işkence olaylarına ilişkin "Alo İmdat Polis" hattını yaşama geçirdi. Bundan dolayı siyasal iktidarın öfkesini kazandı. Gözaltına alınan arkadaşlarımız, muhaliflerin avukatlığını yaptıkları için hedef seçiliyor."

YAKALAMA VE ARAMA KARARLARI YASA DIŞI

Münip Ermiş, avukatlara yönelik yakalama ve arama kararlarının yasa dışı olduğuna işaret ederek, şu görüşleri dile getirdi:
"Bu arkadaşlarımız hemen her gün, terörle mücadele davalarının görüldüğü mahkemelerdedir. Arkadaşlarımız hemen her gün arama kararını veren savcıların odalarının bulunduğu koridorlarda dolaşmaktadırlar. Arkadaşlarımızın üstlendikleri davalarla ilgili olarak terörle mücadele mahkemelerinde hemen her gün duruşmaları var. Arkadaşlarımız, avukatlık yaptıkları için her gün adliyede ya da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeler. Bunlar sürekli gözönünde olan kişiler. Çağrıldıklarında mahkemeye ya da Emniyet’e ifadeye gidebilecek avukatlar için arama kararı verilmesi yasa dışıdır. Arkadaşlarımız sindirmeye çalışılmaktadır."

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!