Azınlık okulları ne yapacak

Güncelleme Tarihi:

Azınlık okulları ne yapacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 13:23

Öğrencilere yönelik kılık kıyafet serbestisinin azınlık okullarını kapsamaması tartışma yarattı. Bu durum azınlık okulları yöneticileri tarafından eleştirilince Milli Eğitim Bakanlığı konuya açıklık getirdi. Bakanlık yetkilileri bu okulların özel statüleri nedeniyle kapsama alınmadığını ama dilerlerse onların da okul kıyafetlerinde öğrencileri serbest bırakabileceklerini vurguladılar.

Haberin Devamı

Okullarda belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik dün yayımlandı. Yönetmeliğe göre okullarda kılık kıyafet 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren serbest olacak.

"AZINLIK OKULLARI İSTEDİKLERİNİ YAPABİLİR"

 Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğinden azınlık okullarının istisna tutulmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Bakanlık yetkilileri, bu okulların uluslar arası anlaşma hükümleri çerçevesinde statülerini sürdürdüklerini, dolayısıyla yönetmeliğe dahil edilmediklerini vurguladı. Ancak isterlerse bu okulların da 'serbest kıyafet' uygulamasına geçebileceklerini söyledi.

“DAMGALAMA GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK”

Üst düzey bir bakanlık yetkilisi, azınlık okullarının statüsünün farklı olduğuna dikkat çekerek, “Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde, Lozan'dan beri gelen bir statüyle bu okullarımız varlıklarını devam ettirmekte. Bu yönetmelikle de kapsam dışında bırakılmıştır. Onlar kendi, eskiden beri gelen uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki statülerini yine muhafaza etmekte ve kendi özel uygulamalarına devam edebilecekler. Dolayısıyla bu yönetmeliğin azınlık okullarına yönelik olarak her hangi bir bağlayıcı tarafı bulunmamakta” dedi.

Aynı yetkili, "Onlar da dilerlerse serbest kıyafet uygulamasına geçebilirler. Yoksa bizim o öğrencilerin damgalanması gibi bir niyetimiz asla yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!