Göklerdeler

Güncelleme Tarihi:

Göklerdeler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 00:00

Suriye tarafından düşürülen askeri uçakta şehit olan Yüzbaşı Gökhan Ertan Malatya’da, Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy İstanbul’da dün son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Malatya’daki törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bakanlar, askerler ve şehit yakınları katıldı.

ŞEHİT PİLOTLAR İÇİN DÜZENLENEN TÖRENDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri

AKDENİZ’de keşif uçuşu yaparken Suriye tarafından düşürülen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait RF- 4E uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan Malatya’da, Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ise İstanbul’da dün toprağa verildi. Başbakan Recep

/images/100/0x0/55ea7d5df018fbb8f88355fe
Tayyip Erdoğan, Bodrum’daki tatilini yarıda keserek, hem Malatya’daki hem de İstanbul’daki cenaze törenlerine katıldı. İki şehit için Malatya’da, 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ile binlerce vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

TEK RESİM TEK TOPLU İĞNE.. ŞEHİT PİLOTLARA VEDA / WEB TV

Tören alanına önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, şehit ailelerinin yanına giderek başsağlığında bulundu. Daha sonra tören alanına gelen Başbakan Erdoğan, önce şehit ailelerinin yanına giderek tek tek ellerini sıkıp başsağlığı dileğinde bulundu.

2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı 7’nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Avcı, törende yaptığı konuşmada, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bizler bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizin hak ve menfaatleriyle, bölgemizin barış, huzur ve esenliği için her türlü görevi, en zor şartlar altında dahi icra etmeye kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, kürsüye geldi ve dua etti. Duadan sonra şehitlerin cenazeleri cenaze aracına konulmak üzere katafalktan alınırken, şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası yerinden kalkarak tabutların yanına gitti. Emekli öğretmen Ali Ertan, önce şehit oğlunun, ardından da şehit Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un tabutunu öptü. Şehit Yüzbaşı’nın cenazesi ambulansla cenaze namazının kılınacağı Malatya Merkez Kabristan Camisi’ne götürüldü. Ertan, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi. Namaza Çiçek, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, bakanlar, Özel, kuvvet komutanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Başbakan Erdoğan’ın camiden çıkıp cenaze namazının kılınacağı alana yürüyüşü sırasında bir grup vatandaş, “Esat’ın kellesini al” diye slogan attı.

Haberin Devamı

Babanın vedası

SURİYE tarafından düşürülen uçakta şehit olan 2 pilot için dün Malatya Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törende, şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın annesi Zennure ve babası Ali Ertan, el ele tutuşarak birbirlerine destek oldu. Şehit babası Ali Ertan, önce oğlunun tabutunu sonra da şehit Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un tabutunu öperek son yolculuklarına uğurladı. Törende şehit Gökhan Ertan’ın bir çocuk annesi, 7 aylık hamile eşi Nihal Ertan’ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Dualar teğmene

ŞEHİT Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un cenazesi Malatya’daki törenin ardından, askeri uçakla İstanbul Yeşilköy’deki askeri havaalanına getirildi. Aksoy’un cenazesi buradan önce Bağcılar Güneşli’deki evine getirildi. Oğlunu en son 3 ay önce gördüğü öğrenilen baba Osman Aksoy evinin önüne gelen oğlunun tabutuna uzun uzun baktı. Helallik alınmasının ardından Şehit Aksoy’un cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5’inci Kısım Camisi’ne götürüldü. Aksoy, Ataköy 5’inci Kısım Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Buradaki törene de TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve kalabalık bir kitle katıldı. - Mustafa KÜÇÜK - Sefa ÖZKAYA / İSTANBUL

Haberin Devamı

El ele uğurladılar

ŞEHİT Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un cenaze töreni dün İstanbul’da Ataköy 5. Kısım Camisi’nde yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde şehidin babası Osman, annesi Ayla, ağabeyi Fatih ve eşi Banu Aksoy kortejin arkasından el ele yürüdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!