‘2023’te hayati bir tercih yapacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘2023’te hayati bir tercih yapacağız’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 07:00

Beştepe’de 1500 muhtarın katıldığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarının asgari ücret tutarı olan 4 bin 250 liraya yükseltileceği müjdesini verdi. Erdoğan, seçimlere ilişkin de “Milletçe 2023’te hayati bir tercihte bulunacağız. 2023 için bir söz vermenizi istiyorum. 2023’te Türkiye’nin 20 yıllık kazanımlarına sahip çıkma mücadelemize destek vermenizi bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönüllerinin razı olmadığını belirterek, “Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık. Birileri atar tutar, biz yaparız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Sergi Salonu’nda yaklaşık iki buçuk yıl sonra tekrarlanan Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada özetle şu mesajları verdi:

BİRİLERİ ATAR TUTAR, BİZ YAPARIZ

“Sizlere bir müjde vermek istiyorum. Bilindiği gibi hükümete geldiğimizde muhtar maaşları neydi, 97 liracık. Bu yılbaşı itibarıyla 3 bin 392 lira seviyesine kadar çıkarmıştık. Ayrıca 1726 lira tutarındaki SGK primlerini karşılamaya başlamıştık. Bununla birlikte muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık. Birileri atar tutar, biz yaparız. Bir başka önemli çalışmamız muhtarlık hizmet binalarıyla ilgilidir. Kadın muhtarlarımızın görev yaptığı yerlere öncelik vermek suretiyle muhtarlık hizmet binalarımızı güvenlik kamerası sistemiyle donatıyoruz. Muhtar Konukevi’ni de 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde hizmete açıyoruz. Vilayetler evi gibi onun bir benzerini muhtarlar için yapıyoruz.

Haberin Devamı

O ÜLKELER UÇAK İSTİYOR

Asırlar boyunca bize ne dediler, ‘Siz yapamadınız’. Uçaklarımızı yaptık mı, İHA’larımızı, SİHA’larımızı yaptık mı? Şimdi bizden kimler bunlardan istiyor biliyor musunuz, o yapamaz, edemez diyen o koskoca ülkeler vardı ya şimdi onlar bizden bu uçakları istiyor. Nereden nereye… Şehir hastaneleri gibi dünyanın gıptayla baktığı bir projeyi bunlara rağmen başlattık. Şimdi o büyük ülkeler gelip bizim bu projelerimizi inceliyor. Sizin bu şehir hastaneleriniz nedir, bunların projelerini bize verir misiniz, işte buralara kadar.

TABANCA YAPAMIYORLARDI

26 havalimanımız vardı şimdi 56 havalimanımız var. Bunları biz yaptık. Bundan önce bunların aklı neredeydi, niye yapmadılar? Savunmada göreve geldiğimizde yüzde 20’ydi yerli, şimdi yüzde 80’e ulaştık. Yoksa bu teröristlerle nasıl baş edeceksin, bu imkânların olursa edersin. Hem mühimmatın olacak hem silahın. Bunlar yerli tabanca, tüfek yapamıyordu. 15 Temmuz sonrası yeniden yapılandırdığımız kahraman ordumuzla Türkiye’yi istiklaline ve istikbaline güvenle bakan ülke haline bunlara rağmen getirdik.”

Haberin Devamı

PENSİLVANYA VE KANDİL’İN ÇEMKİRİŞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara 2023 seçimlerine ilişkin şu mesajları verdi: “Ülke olarak öyle kritik bir noktadayız ki ya bu mücadeleyi başararak evlatlarımıza gururla teslim edeceğimiz bir 2053 vizyonu bırakacağız ya da her alanda birikimlerimizi tehlikeye atarak yeniden istikrarsızlık batağına sürükleneceğiz. Ülkemizi bir kısım kifayetsiz muhterisin kısır çıkarları uğruna Kandil ve Pensilvanya’nın ‘iktidara geliyoruz’ çemkirişlerine maruz bırakanları Allah da millet de affetmez. Milletçe 2023’te böylesine hayati bir tercihte bulunacağız. 2023 için bir söz vermenizi istiyorum. Muhtar sözünün eri demektir. 2023’te Türkiye’nin 20 yıllık kazanımlarına sahip çıkma mücadelemize destek vermenizi bekliyorum. Muhtarlarımız bu sözü verdikten sonra artık gayrı bir söze gerek yok.”

Haberin Devamı

DALGALANMA ARTIK OLMAZ

Erdoğan “Kurun istikrar kazanmasıyla artık kimse abuk sabuk fiyatlandırma peşinde koşamayacak” diyerek şöyle devam etti: “Bankalarda kur korumalı mevduata dönüştürenlerin sayısı her gün artıyor. Artık bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklanan bir dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz. Ülkeyi sıkıntıya sokma pahasına türlü yollara tevessül edenlerin açgözlülüğünün bedelini ödeyeceğini hatırlatmak isterim. Kur gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa sürede alacağımıza inanıyorum. Böylece çalışan ve emeklilerimizde yaptığımız artışlar anlamlı hale gelecektir.”

‘2023’te hayati bir tercih yapacağız’

Haberin Devamı

1500 MUHTAR KATILDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mayıs 2019’dan bu yana ilk kez muhtarlarla yüz yüze buluştu. 1500 muhtarın katıldığı 51. Muhtar Buluşması’nda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması öncesinde muhtarlarla birlikte yemek yedi, sohbet etti. (Rıza ÖZEL / ANKARA)

‘2023’te hayati bir tercih yapacağız’

‘2023’te hayati bir tercih yapacağız’

BAKMADAN GEÇME!