2020 YKS ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav ve başvuru takvimi

Güncelleme Tarihi:

2020 YKS ne zaman yapılacak ÖSYM YKS sınav ve başvuru takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2020 14:29

Üniversiteye girişte uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2020'de yapılacağı tarih ve başvuru sürecine dair detaylar, söz konusu sınava katılmayı planlayan vatandaşlar tarafından ocak ayının son günleriyle birlikte araştırılmaya başlandı. Peki, 2020 YKS ne zaman yapılacak? Üniversite sınavı başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanacak 2020 YKS için tarih araştırmaları son günlerde hız kazandı. Sınava hazırlık yapan vatandaşlar bir yandan da 2020 YKS başvuru ve sınav süreci hakkında bilgi almak istiyor. İşte, konuya dair tüm merak edilenler...

ÖSYM'nin açıkladığı "2020 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi"ne göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20-21 Haziran 2020'de yapılacak. Başvuruları 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak sınavın sonuçları 23 Temmuz'da açıklanacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2020 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 20 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu (YDT) 21 Haziran'da yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!