KYK yurt ve burs başvurusu ne zaman? 2018 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt ve burs başvurusu ne zaman 2018 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 15:32

KYK yurt ve burs başvurularının ne zaman başlayacağı yüz binlerce üniversiteli adayının bir numaralı gündem maddesi oldu. Ağustos ayının gelmesi ve üniversitelerin eğitim dönemine başlayacağı tarihin yaklaşmasıyla birlikte, 2018 KYK yurt ve burs başvurularına odaklanan vatandaşlar, 'KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman yapılacak?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, KYK yurt ve burs başvurusu ne zaman?

Haberin Devamı

Üniversite tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte gözler bu kez Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvurularına çevrildi. 2018 KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağını merak eden yüz binlerce öğrenci, bir yandan da KYK burs başvurularının başlayacağı tarihi sorguluyor. İşte, KYK yurt ve burs başvuru süreci hakkında detaylar...

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları doğrultusunda öğrenci yerleştirme takvimine uyumlu şekilde yurtlara başvuru ve kayıt işlemlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından bu yıl 400 bin öğrencinin yurt müracaatında bulunmasını beklediklerini ifade eden Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa sürede öğrencilerimizi gerekli araştırmaları yaptıktan sonra yurtlarımıza yerleştireceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu. Burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde tarihin netleşmesi halinde son gelişmeleri haberimizden okuyabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!