Åžehit sayısı altıya yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Şehit sayısı altıya yükseldi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 22, 2012 11:13

Şırnak'da Cudi Dağı'nda devam eden operasyonlarda şehit olan polis sayısı 6'ya çıktı, 2'si asker 10 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmada 7 PKK'lı ise öldürüldü. Emniyet Genel Müdürlüğü çatışmada şehit olan polislerin ismini açıkladı. Çatışmada Başpolis Memuru Kadir Can, Polis Memuru Cihat Akkaya, Polis Memuru Recep Topaloğlu, Polis Memuru Arif Mamış, Polis Memuru Selim Arslan ve Polis Memuru Mustafa Erdoğan şehit oldu.

Haberin Devamı

Baharın gelmesiyle birlikte Şırnak'taki Cudi Dağı'nda gizlendikleri sığınak ve mağaralardan çıkıp hareket halinde oldukları belirtilen teröristlere yönelik dün hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Cudi Dağı'nın, Silopi İlçesi kesimindeki Çağlayan ve Tuşimiya Vadisi'nin Dereli Mevkii'nde hareket halinde bir grup PKK'lı tespit edildi. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp bombaladı.

 

6 POLİS ŞEHİT, 7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

 

Bölgeye Sikorsky helikopterlerle jandarma ve polisin Özel Harekat Timler indirilerek, Kobra helikopterlerin ateşinden kaçmaya çalışan PKK'lılar takibe alındı. Kalabalık PKK'lı grupla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Zaman zaman şiddetlenen çatışmanın dünkü bölümünde Özel Harekat Timi'nde görevli 5 polis memuru şehit düştü. Gece boyunca da silah seslerinin geldiği bölgede sabah yeniden şiddetlenen çatışmada Özel Harekat Timi'nde görevli 1 polisin daha şehit olduğu haberi geldi ve böylece Cudi Dağı'ndaki çatışmalarda şehit olan polislerin sayısı 6'ya çıktı.

 

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin hava destekli operasyonunda çembere alınan teröristlerden 7'si ölü ele geçirilirken, 2'si asker 10 güvenlik görevlisi de yaralandı. Operasyon bölgesine bugün helikopterlerle yeni timler sevk edilerek, teröristlerin tüm kaçış güzergahları tutuldu. Bölgede şiddetli çatışmaların sürdüğü kaydedildi.

 

CUDÄ°'DE PKK'LILARA BOMBA YAÄžIYOR / WEB TV


/images/100/0x0/55eaa11af018fbb8f88c8587
ÅžEHÄ°TLERÄ°MÄ°ZÄ°N Ä°SÄ°MLERÄ°

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şırnak İli Silopi İlçesi Cudi Dağı kırsalında çıkan çatışma ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çıkan çatışmada 6 polisin şehit olduğu belirtildi.

 

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "Şırnak İli Silopi İlçesi Cudi Dağı kırsalında saat 10.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Başpolis Memuru Kadir Can, Polis Memuru Cihat Akkaya, Polis Memuru Recep Topaloğlu, Polis Memuru Arif Mamış, Polis Memuru Selim Arslan ve Polis Memuru Mustafa Erdoğan şehit olmuşlardır.'' 

ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

ŞEHİTLERE ŞIRNAK'TA UĞURLAMA TÖRENİ

 

Cudi Dağı'nda PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Başpolis Memuru Kadir Can, polis memurları Cihat Akkaya, Recep Topaloğlu, Arif Mamış, Selim Arslan, Mustafa Erdoğan için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

 

Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, askeri erkan ve şehit polislerin meslektaşları katıldı.

 

Basına kapalı yapılan ve duaların okunduğu törenin ardından şehitlerin cenazeleri helikopterlerle Diyarbakır'a gönderildi.

 

ŞEHİT POLİSLER İÇİN TÖREN / Foto Galeri

 

ŞEHİTLERE UĞURLAMA TÖRENİ / WEB TV

 

CUDÄ°'DE PKK'LILARA BOMBA YAÄžIYORÂ

 

Şırnak 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları gün boyu yoğun ateş altına alıp, bombaladı. Cudi üzerinde büyük helikopter hareketliliği yaşanırken, bombalanan alanlardan yükselen dumanlar uzaklardan görüldü. Operasyonda 1 PKK'lının da sağ olarak ele geçirildiği öğrenildi.

 

CUDÄ°'DE OPERASYON SÃœRÃœYOR / Foto Galeri

 

Çatışmada yaralanan ve durumları ağır olduğu belirtilen 3 güvenlik görevlisi Siirt Havaalanı'ndan ambulans uçaklarla Ankara'ya götürüldü.

 

ÅžEHÄ°T POLÄ°S MUSTAFA ERDOÄžAN ANNESÄ°NÄ° ARAMIÅž, 'ÅžEHÄ°T OLMAYA GÄ°DÄ°YORUM' DEMÄ°Åž

 

ŞEHİT BAŞPOLİS KADİR CAN'IN GÖREV SÜRESİ HAZİRAN'DA DOLACAKTI

 

ÅžEHÄ°T POLÄ°S SELÄ°M ARSLAN'IN SON YAZISI: VARLIÄžIM, TÃœRK VARLIÄžINA ARMAÄžAN OLSUN

 

ÅžEHÄ°T POLÄ°S RECEP TOPALOÄžLU AYLIK EVLÄ°YDÄ°

 

ŞEHİT POLİS CİHAT AKKAYA ÇATIŞMA SIRASINDA ARAYAN EŞİNE 'ÇOK İYİYİM. AKŞAM SİZİ ARAYACAĞIM' DEMİŞ


Şehit sayısı altıya yükseldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!