Şehit Başpolis Kadir Can'ın görev süresi Haziran'da dolacaktı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Başpolis Kadir Canın görev süresi Haziranda dolacaktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 12:12

Cudi Dağı’nda tespit edilen bir grup PKK’lıyı etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda şehit olan başpolis 46 yaşındaki Kadir Can'ın Antalya'da bulunan evine ateş düştü.

Haberin Devamı

Kepez İlçesi'nde şehit başpolisin karısı Ayşe Can, çocukları 17 yaşındaki Gökçe Can ve 12 yaşındaki Ömer Can ile kayınpederi Selahattin Şahin'in oturduğu eve gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlileri, aileye acı haberi verdi. Şehit başpolisin ailesinin oturduğu eve Türk bayrağı asılırken, evde de Kur'an okundu. Özel Harekat polisleri, acılı aileyi yalnız bırakmadı. Şehit Başpolis Kadir Can'ın annesinin ise Hatay Dörtyol'da oturduğu kaydedildi.

 

ŞEHİT POLİSİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ / Foto Galeri

 

HAZİRAN'DA GÖREV SÜRESİ DOLACAKTI

 

1991 yılında mesleğe başlayan ve 2010 yılı Temmuz ayında Şırnak'a tayin olan başpolis Kadir Can'ın görev süresinin Haziran ayında dolacağı belirtildi. Ankara'da meslek hayatına başlayan şehit başpolis Can'ın Iğdır, Edirne ve Adıyaman'da görev yaptığı, 2002-2010 yılları arasında ise Antalya'da görevini sürdürdüğü kaydedildi. Başpolis Can'ın Antalya'da toprağa verileceği belirtildi.

 

Haberin Devamı

'BEN YAVRUMU NASIL TOPRAĞA KOYARIM'

Ailesi Antalya’da yaşayan polis memuru Kadir Can’ın Dörtyol’da Kışlalar Mahallesi’nde kardeşi Hilmi Can’ın evine ulaşan acı haber, annesi Merdane, kardeşi Hilmi Can ile yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Şehadet haberini Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz’dan alan anne Merdane Can, oğlu ile en son geçen hafta görüştüğünü ve mayıs ayında ziyaretine geleceğini söylediğini anlatırken, "Artık analar ağlamasın. Ben yavrumu nasıl mezara koyarım. Mayıs’ta izne gelecekti. Biz yolunu gözlerken, bayraklara sarılı olarak geliyor. Bizim de yavrumuz gitti. Artık analar ağlamasın. Vatan sağ olsun" diye ağıtlar yakıp, yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!