20 yıl sonra Hürriyet

Güncelleme Tarihi:

20 yıl sonra Hürriyet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 11:42

Hürriyet yazarı Kanat Atkaya, gazetenin 20 yıl sonraki manzarasını yazdı:

Haberin Devamı

Latif Demirci karikatürleri / Foto Galeri

Hürriyet flaş forvırt

ERTUĞRUL Özkök, popüler televizyon dizisi “Flash Forward” (İleri Sar) üzerinden medyanın geleceğine projektör tutmak gerekirse bazılarının halinin acıklı olacağını yazdı.

Bazı elektronik cihazın üzerinde “FF” tuşu vardır ya; “flaş forvırt” o işte: İleri sarmak.

Büyük sözü dinlerim. Dinledikten sonra kararımı kendim veririm ama, dinlerim.

Özkök’ün tavsiyesini dinledim ve “Hürriyet Flash Forward” yaptım.

20 yıl sonrasının manzarası şöyle belirdi.

* * *

Yıl 2029...

*  Yılmaz Özdil yazı tekniğini iyice geliştirmiş; artık tek cümleyle anlatıyor anlatacağını. Son yazısı “Alayına isyan!”. Başlık değil, yazı bu kadar demek istiyorum.

*  Ahmet Hakan’ın parçalı yazıları artık geometrik mana da içeriyor. Parçaları topladığınızda bir başka yazı daha elde ediyorsunuz. Müthiş tekniğinin sırrını açıklamıyor.

Haberin Devamı

*  Ahmet Arsan “Geometrik yazı çakma hurufilik sayılır. Hem nenim icadımdı” diye muhalefet ediyor bu süreçte.

*  Ayşe Arman’ın “Hayat 60’ında başlar” dizisi medyada günün konusu. Ayşe’nin göğüs dekoltesi, Sophia Loren’in benzer fotoğraflarıyla eşleştiriliyor.

*  Sedat Ergin kendisine önerilen Dış İşleri Bakanlığı görevini 47’nci kez aynı nezaketle reddetti. Müzik üzerine kaleme aldığı analitik yazıları kitaplaştırdı. “Serin Sesler” adlı kitabın sadece Jaco Pastorius bölümü 1400 sayfa ama akıcı bir dille yazılmış.

*  Latif Demirci’nin “Pres Dede/Grandpa Pres” adlı albümü, çizgi roman Oscar’ı Will Eisner Ödülü’nü kazanmış. Törene Orhan Pamuk’un Nobel için giydiği smokinle katılan Lato Bey’in ödül heykelciğini köpeği Şopar’ın yemesi dünya basınında manşet.

*  Yalçın Bayer’e Uluslararası İnternet Kapasite Denetleme Örgütü’nden uyarı var. Yazılarının uzunluğunun hiper-fiber internet kablolarını zorladığı yolundaki uyarıya karşılık Yalçın Ağabey oturup 3 katrilyon vuruşluk “Yalan!” makalesini yazıyor aslan gibi.

*  Mehmet Y. Yılmaz, 19 yıl önce Mustafa Oğuz’la çıktıkları tekneyle dünya seyahatinden bildirmeyi sürdürüyor. Bilinen en uzun yazı dizisi olan “Hayat Kısa, Değmez Bi Kıza” adlı çalışma, Bienal’in de ağır topu.

Haberin Devamı

*  Tufan Türenç, AKM önünde dikilen heykelinin açılışını “Yıkamazsınız demiştim!” adlı makalesinde anlatıyor.

*  Güzin Abla’nın köşesinden bir başlık: “Ayol ne darbesi! Saçmalama evladım”

* * *

Gözlerimi iyice yumarak gördüğüm bu hayalde diğer herkesin durumu da iyiydi.

Peki ben?

Yıl 2029...

Ertuğrul Özkök’ün odasında kitap/müzik alışverişi yapıyoruz.

“Eee abi? Gidiyormuşsun, öyle yazıyorlar...”

“Yok Kanatçım ama 2060’da bırakacağım galiba, biraz kafa dinlemek istiyorum... İlahi Medya diye 3 bölümlük epik bir eser tasarlıyorum: Cehennem, Araf, Cennet...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!