2 beraat 1 ceza

Güncelleme Tarihi:

2 beraat 1 ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 23:11

CUMHURİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, bir yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan dahil 9 kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle 28 bin 650 TL adli para cezasına çarptırıldı. Dündar, 2 yazısından ise beraat etti.

Haberin Devamı

İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ‘Erdoğan’ın yumuşak karnı’, ‘Fezlekeleri okumak hakkımız’, ‘Arkadaşın babası’ başlıklı yazıları nedeniyle hakaret ve gizliliği ihlal suçlarından 2 yıl 8 aydan, 9 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Can Dündar katıldı. Duruşmaya katılmayan müştekiler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilal Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Abdülkerim Çay, Cengiz Aktürk, Hasan Doğan, Usame Kutub ve Yasin Abdullah El Kadı’nın avukatları hazır bulundu. Dündar’ın avukatları ‘Erdoğan’ın yumuşak karnı’ başlıklı yazının Dündar’ın MİT TIR’ları davasının iddianamesinde de yer aldığını belirterek her iki davanın birleştirilmesini istedi. Ancak hâkim talebi reddetti.

ÜSTÜME DÜŞENİ YAPTIM
Can Dündar, savunmasında şunları söyledi: “Bu dosya kamuoyuna mal olmuş, konuşulmuş önemli bir dosyadır. Yeni bir olay da değildir. Burada şikâyetçi sıfatıyla yer alan Cumhurbaşkanı’nın, başbakanken adının geçtiği bir dosyadır. Cumhurbaşkanlığı’na aday olduğu bir dönemdi. Kamuoyu kime oy vereceğin bilmeliydi. Bir gazeteci olarak üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum. Meslek hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim. Dosya içerisindeki bazı kelimelerin hakaret olarak algılandığını düşünüyorum. O cümleler bana ait değil. İzniniz olursa yazı dizisini savunmam olarak kullanmak istiyorum.”
Can Dündar’ın dava konusu köşe yazıları ve yazı dizisini okumak istemesi üzerine yargılamaya sesli ve görüntülü kayıt yapılarak devam edildi. Can Dündar’ın kullanacağı mikrofonlarda sorun çıkınca Dündar, hâkime “Sizin oraya geçeyim” dedi. Hâkimin, “Zaten yerimde gözünüz olduğu belli” diye yanıt vermesi üzerine salonda gülüşmeler oldu.

ÖDEME İÇİN 8 AY SÜRE
Davayı karara bağlayan hâkim, Can Dündar’ı, ‘Arkadaşın babası’ başlıklı yazı dizisi nedeniyle 28 bin 650 TL adli para cezasına çarptırdı. Hâkim, Dündar’ın ekonomik ve şahsi halini dikkate alarak, adli para cezasının ödenmesi için hükmün kesinleşmesinden itibaren 8 ay süre verdi. ‘Erdoğan’ın yumuşak karnı’, ‘Fezlekeleri okumak hakkımız’ başlıklı köşe yazılarında ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı çıktı. 

BAKMADAN GEÇME!