Birinci Ergenekon davasında ilginç diyalog

Güncelleme Tarihi:

Birinci Ergenekon davasında ilginç diyalog
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 16:42

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 25’i tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 205. duruşmasının görülmesine devam ediliyor. Duruşma, Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslan’a saldırıda kullanılan silahı temin ettiği iddia edilen sanıklardan sanık Kenan Özay’ın çapraz sorgusu yapıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in "Silah bulmanızdan dolayı sizin bir menfaatiniz oldu mu? Bir avukata silah niye lazım demediniz mi?" sorusunu Özay "Avukata iyilik yaparsak, bir davamız olduğunda avukat da bize yardımcı olur diye düşündüm" dedi. Kenan Özay, 14 Mayıs 2006 günü Fenerbahçe-Denizlispor maçı için Denizli'de olduğunu, 15 Mayıs 2006'da Selçuk Özkan ile sabah 10.30'da buluştuklarını ve hemen gidip silahları alıp, Özkan'a verdiğini anlattı. Savcı Pekgüzel "Bu kadar kolay mı? Sabah Selçuk sizi arıyor, siz hemen gidip 2 glock buluyorsunuz. 'Dayı' dediğiniz şahsı nereden tanıyorsunuz? Deposu mu var hemen çıkarıp 2 glock getiriyor. Glock özellikli bir silah, Kamuoyunda Xray'de ötmeyen silah olarak biliniyor. Fiyatını nereden biliyordunuz, para size hemen hazırlandı?" diye sordu.

Özay "5-6 ay önce aynı kişiden kendime glock almıştım. Oradan biliyorum" diye konuştu. Pekgüzel "Aykut Metin Şükre ile 2003 yılından beri görüşmeleriniz var. Baz istasyonu kayıtlarına göre 15 Mayıs günü 13.02, 13.05, 15.32 ve 16.27'de onar saniyelik görüşmeleriniz var" diyerek açıklamasını istedi. Özay "Selçuk'un telefonu yoktu, Selçuk benim telefonumdan Aykut ile görüştü" diye yanıt verdi.

"KİMSEDEN SİLAH ALMADIM"

Alparslan Aslan, Kenan Özay'ın sorgusu sırasında söz alarak "Yok böyle bir şey. Ben kimseden silah almadım. Önce verdiğim iddiaları reddediyorum. Aykut Metin Şükre'den silah almadım. Benim bu olaylarla ilgim yok. İsmail Sağır'ı, Erhan Timuroğlu'nu, Salih Kurter'i, tanımıyorum" diye konuştu. Arslan'ın "Ben Aykut Metin Şükre'ye soru sormak istiyorum. Kendisi bana silah verdi mi" sorusu üzerine Şükre, "Verdim. Allah şahit ben gerçeği söylüyorum" diye konuştu. Sanıklar Aykut Metin Şükre ve Erkan Ayyıldız da, kürsüde ifade veren Kenan Özay'ın yanına getirilerek verdiği yanıtlar teyit edilmeye çalışıldı.

“SİZİN DE YARDIMCI OLMANIZ LAZIM"

Sedat Sami Haşıloğlu ise, sanık Kenan Özay'a "iftira atma", "suç uydurma"nın TCK'ye göre suç olduğunu ve cezası olduğunu anımsatarak "İfadeler arasında çelişkiler yumağı oldu. Bu çelişkileri gidermeniz lazım" diye konuştu. Başkan Özese, Arslan'a glock marka silah temin edilmesi dosyası sanıklarını sık sık "Burada gerçeği bulmaya çalışıyoruz. Sizin cevap vermeme hakkınız var, ama sizin de yardımcı olmanız lazım" diye uyardı.

“TANSİYONUM ÇIKTI"

Kenan Özay’ın çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından tutuksuz sanık Selçuk Özkan’ın savunmasının alınmasına geçildi. Aykut Mete Şükre’den aldığı parayı, iki glock silahı aldığı Kenan Özay’a verdiğini kabul eden Özkan, Alparslan Arslan’ı tanımadığını ifade etti. Danıştay saldırısını gerçekleştiren kişinin Alparslan Arslan olduğunu, Aykut Mete Şükre’den öğrendiğini belirten Özkan, “Bunu duyduğum da tansiyonum çıktı" diye konuştu. Bu arada Aykut Mete Şükre de Alparslan Arslan’a silah bulma konusunda neden aracı olduğu konusuyla ilgili olarak da, “Belinde ruhsatlı silahını gördüm. Ben o ara kiralık araba işi yapıyordum. Kiralık arabada arıyordu. ‘Bana silah bulabilir misin?’ dedi bende arkadaşlarıma sormam lazım dedim. Neden lazım diye sormadım" ifadesini kullandı.

“KEŞKE VERMESEYDİM DE SENİN YÜZÜNDEN BU HALLERE DÜŞMESEYDİK"

Ardından Alparslan Arslan, söz alarak kimseden silah almadığını yineledi ve kendisine silah bulma konusunda aracılık yapan arkadaşı Aykut Mete Şükre ile aralarında ilginç bir diyalog yaşandı. Arslan, Şükre'ye, “Aykut Mete Şükre’ye soruyorum, Yüzüme bakarak söylesin, bana silah verdi mi?" diye sordu. Şükre ise “Evet sana silah verdim. Keşke vermeseydim de senin yüzünden bu hallere düşmeseydik" yanıtını verdi. Bunun üzerine Alparslan "Ben kimseden silah almadım" dedi. Mahkeme Başkanı Özesen'in Danıştay saldırısında kullanılan silahı sorması üzerine Arslan "Benim Danıştay saldırısıyla bir alakam yok" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!