19 Mayıs'ta (bugün) toplu taşımalar ücretsiz mi? Bugün otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı? İBB ve Bakanlık duyurdu

Güncelleme Tarihi:

19 Mayısta (bugün) toplu taşımalar ücretsiz mi Bugün otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı İBB ve Bakanlık duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 07:28

19 Mayıs'ta otobüsler, metrobüs, metro ve Marmaray'ın ücretsiz olup olmadığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bilgileri ile netleşti. İstanbul, Ankara ve İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatilinde toplu ulaşım araçlarının ücret tarifesi, vatandaşlar tarafından gündeme geldi. İBB'den yapılan açıklamada 19 Mayıs Perşembe günü İETT seferlerinin Cumartesi sefer tarifesine göre yapılacağı bildirilirken, ücret bilgisine de yer verildi. Peki, 19 Mayıs'ta (bugün) toplu taşımalar ücretsiz mi? Otobüs, metrobüs, metro ve Marmaray bedava mı, kaç gün ücretsiz? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Bugün Marmaray, otobüsler ve toplu taşıma araçları ücretsiz mi? sorusunun yanıtı belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli günlerden olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı perşembe günü tüm yurtta kutlanacak. Kamu çalışanları için tatil olan 19 Mayıs'ta diğer çalışanlar ve öğrenciler toplu taşıma araçlarını kullanacak. İBB'den yapılan açıklamaya göre 19 Mayıs'ta tüm toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu. Öte yandan Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenleri 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz olacak.

19 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMALAR ÜCRETSİZ Mİ?

İBB'den yapılan açıklamada, "19 Mayıs perşembe günü İETT seferleri Cumartesi sefer tarifesine göre yapılacaktır. Tüm toplu ulaşım araçları bayram süresince ücretsiz olarak hizmet verecek. Havalimanı hatları ve Adalar'da yapılan seferler uygulamaya dahil değildir." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ANKARA VE İZMİR'DE BUGÜN ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda; Toplu taşıma araçları (otobüs, metro, ANKARAY ve teleferik) ücretsiz olarak hizmet verecek." ifadesi yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferlerinin 19 Mayıs’ta ücretsiz olacağı belirtildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Twitter hesabından, Bakanlığa bağlı Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferlerinin 19 Mayıs’taki faaliyetlerine ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerimiz 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz hizmet verecektir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!