17’lik aşk yüzünden başı derde girdi

Güncelleme Tarihi:

17’lik aşk yüzünden başı derde girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2001 02:20

Uzaylı türkücü Mustafa Topaloğlu hakkında, 17 yaşındaki türbanlı sevgilisi D.Y. için, ‘‘4 yıldır imam nikáhıyla evliyiz’’ ifadesi üzerine soruşturma başlatıldı. Ailesi ya da D.Y. şikáyetçi olursa, Topaloğlu'nun, 2 aydan 7 yıla kadar hapsi istenebilecek.

Özel bir televizyon kanalında 21 Temmuz 2001 tarihinde magazin programında ‘‘Ünlü türkücü Mustafa Topaloğlu'nun imam nikáhlı eşi olduğu ortaya çıktı’’ haberi yer aldı. Haberde Topaloğlu ve yanındaki türbanlı sevgilisi D.Y., kendileriyle röportaj yapan muhabire, ‘‘4 yıldır birlikteyiz. İmam nikáhıyla yaşıyoruz’’ dediler. Söyleşide D.Y.'nin henüz 18 yaşını doldurmadığı da ifade edildi. Televizyon haberini ihbar kabul eden Şişli Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Haberi yayınlayan televizyon kanalına başvuran Şişli Cumhuriyet Savcısı Turgay Evren, bant çözümlerini istedi. Bantı deşifre eden Savcı Turgay Evren, türkücü Mustafa Topaloğlu hakkında, ‘‘küçük yaşta kız çocuğunu alıkoymak’’ ve ‘‘imam nikáhı yapmak’’ suçlarından soruşturma başlattı. Savcılık, Topaloğlu'nu ifade vermeye çağırdı. Soruşturma sonunda dava açılırsa, sanatçı 2 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Kaza ile gelen yıldırım aşk

Eğer yaşı küçük D.Y. ya da ailesi şikáyetçi olursa, Topaloğlu hakkındaki hapis cezası istemi artabilecek. Uzaylı türkücü, 4 yıldır birlikte yaşadığını söylediği D.Y. ile, bir trafik kazası sonrasında tanışmış. Türbanlı sevgili D.Y., bir başka röportajında, yıldırım aşka dönüşen tanışıklığı şöyle anlatıyor: ‘‘Mustafa bana arabasıyla çarptı. Hastaneye götürdü ve başımdan ayrılmadı. Ona, bana verdiği değer için áşık oldum. Daha sonra birlikte yaşamaya başladık. Bir daha onu bırakmak istemedim.’’

Ajda haberi yalanladı

Süperstar Ajda Pekkan, bir yıl önce, birlikte yaşadığı turizmci Erol Özbaş'la, ‘‘imam nikáhı’’ ile evlendiğini açıkladı. Haber Hürriyet' te yayınlanınca, hakkında soruşturma başlatılan Pekkan sıkıntılı günler yaşadı. Sanatçı, savcılıkta basında yer alan ifadelerini reddetti.

Alıkoyma, ağır suç

TCK'nın 237. maddesine göre, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olan imam nikáhıyla yaşama suçu, 2 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılır. TCK'nın 416. maddesi ise 15 yaşını bitiren bir kimsenin, cebir veya şiddet kullanmak suretiyle ırzına geçen kişinin, 7 seneden aşağı olmamak üzere ağır hapisle cezalandırılmasını öngörüyor. 416/3. maddede ise reşit olmayan biriyle, rızasıyla birlikte olan kişilerin de 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacağı hükmü yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!