İşte Taksim canlı bombası

Güncelleme Tarihi:

İşte Taksim canlı bombası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2010 14:41

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştirilen kişinin fotoğrafı basına dağıtıldı. 32 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bombanın kimliği ile ilgili ise bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

PATLAMA SONRASI Ä°LK FOTOÄžRAFLAR

AHMET TÃœRK: SALDIRI PROVOKASYON

 

Alınan bilgiye göre bombacı Tarlabaşı Bulvarı'nda bulunan çiçekçilerin yanından Taksim Meydanı'na girdi. Bombacı Taksim Meydanı'nda bir süre dolaÅŸtıktan sonra çevik kuvvet otobüsünün yanına geldi. Otobüse binmeye çalışan bombacı, araç koruma polisi tarafından fark edilince uzaklaÅŸtırılmaya çalışıldı. Bombacının direnmesi üzerine yaÅŸanan arbede sonrası paniÄŸe kapıldığı belirtilen bombacı bel çantasında bulunan A-4 tipi bombayı patlattı. Bombacının sırt çantasında da bomba bulunduÄŸu tespit edildi. Bombacının belindeki çantada bulunan bomba patladığı için ayakları tamamen parçalandı.Â

Haberin Devamı

 

AVUSTURYA YAPIMI FÃœNYE

 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre bombanın türü A-4 plastik patlayıcı. Bombaya Avusturya yapımı SCH Shefferd isimli fünyeler yerleştirilmiş. Bu fünyelerin benzeri Bostancı'da Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik düzenlenen ve terörist Orhan Yılmazkaya'nın öldürülüp emniyet amiri Semih Balaban'ın şehit olduğu ve bir vatandaşın da öldüğü baskında ele geçirilmiş. Bombanın şiddetinin artması için buz kabına konulduğu tespit edildi. Ayrıca patlama Karacahmet Mezarlığı'nda termos içinde bulunan bomba ile Halkalı'da askeri servise düzenlenen bombalı saldırı ile benzerlik taşıyor. Ancak polise yönelik saldırı DHKP-C'nin sıkça başvurduğu bir yöntem olması nedeniyle polis ekipleri PKK- DHKP-C ve Devrimci Karargah örgütleri üzerinde duruyor. Canlı bombanın düzenlediği saldırı MOBESE kameraları tarafından da saniye saniye kaydedilmiş.

 

6 AYDA 6 CANLI BOMBA

 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre son 6 ay içinde 6 canlı bomba yakalanmış. Edirne'den yurda giren M.K. ve E.A. İstanbul'da yakalanan A.D., D. S. ile birlikte kimliği belirtilmeyen 2 canlı bomba ile birlikte toplam 6 canlı bomba yakalandı.  

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!