Çantalı kişiler polisle kavga etti

Güncelleme Tarihi:

Çantalı kişiler polisle kavga etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2010 00:39

Taksim'deki bombalı saldırı sırasında Cumhuriyet Anıtı’nın yanında dans gösterisi yapan olayın görgü tanığı Ercan Arslan patlamadan önce çantalı kişilerin polisle kavga ettiğini ve canlı bombanın yalnız olmadığını iddia etti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada bombacının yanında başka bir kişinin olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Atalay bombacının suç kaydının da olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

YARALILAR HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV

İŞTE PATLAMA ANI

PATLAMA SONRASI İLK FOTOĞRAFLAR

EMNİYET BÜTÜN BİRİMLERİ UYARMIŞ 



Patlamadan yara almadan kurtulan Ercan Arslan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Çevik Kuvvet ekibinin oraya ellerinde çantalarla birkaç kişi gitti. Hatta kavgadan dikkatim dağıldı. Dönüp baktım bir arbede vardı. Gösterimi biraz daha geri giderek yapmaya başladım. Arbede gittikçe daha büyümeye başladı. Bu sırada patlama oldu. Ortalığı siyah bir duman kapladı. Bağırış çağırışlar vardı.” Görgü tanıklarından Erdoğan Iğdır da saldırganların iki kişi olduğunu belirterek, “Büyük bir gürültü çıktı. Ben deprem oldu sandım. Sonra polislere doğru baktığımda 4-5 yaralı gördüm. Polislerden birkaçı ağlıyordu.”

SALDIRGAN MOBESE’DE

İstanbul polisi Taksim’deki patlamanın ardından MOBESE kamerası görüntüleri ile çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini detaylı incelemeye aldı.

MOBESE kamerası görüntülerine göre canlı bombanın saçları uzun. Üzerinde beyaz renk pantolon, beyaz gömlek, beyaz pardösü ve sarı renkli bot var. Laptop çantasına benzeyen siyah bir çanta da sağ omzunda takılı. Omzu aşağı doğru düşmüş. Polislere göre bu durum bombanın ağır olduğunu gösteriyor. Ancak hareketlerinde şüphe çekecek bir durum yok. Canlı bomba İstiklal Caddesi’ne Fransız Konsolosluğu’nun yanındaki Taksim Caddesi’nden giriyor. Önce Galatasaray’a doğru birkaç adım atıyor, sonra fikrini değiştirip caddenin yanındaki gazete bayisine giriyor. Gazete bayisinin polis noktasına uzaklığı yaklaşık 20 metre. MOBESE kamerası bu sırada otomatik olarak başka bir yöne dönüyor. Kamera eski konumuna geri döndüğünde polis noktasından siyah dumanlar çıkıyor.

Haberin Devamı

ATALAY: "BOMBACININ SUÇ KAYDI YOK"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Taksim Meydanı'nda üzerindeki bombayı patlatarak 32 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bombanın suç kaydının olmadığını ve gözaltında kimsenin bulunmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Atalay, yaklaşık 2 saat kaldığı emniyette yetkililerden bilgi aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte açıklama yapan Bakan Atalay, şunları söyledi:
“Dün Taksim'de meydana gelen terör eylemleriyle ilgili arkadaşlarımızdan bilgi aldım. Hem Ankara'dan gelen hem buradaki terör ve istihbaratla ilgili sorumlu arkadaşlarımız olayı bütün boyutlarıyla ilgili elde edilen verilerle ilgili bilgi verdiler. Tabii kendi aramızda da analizler yaptık. Şimdi de Taksim'de hastaneye gidip yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Yaralılarımızla ilgili şükür hayati bir risk yok. Özellikle sivillerin yaraları daha hafif ve bunların bir kısmı taburcu oluyor. Dört polisimizle ilgili tedavilerin biraz daha devam etmesi gerekiyor. İkisinin gözle ilgili problemi var. Birisinin mide ile ilgili birisinin de bacağıyla ilgili yaraları var. Bunların dışında polislerimizdeki yaralar da hafif diyebiliriz. 'Hepimize geçmiş olsun' diyorum.

Tabii sizin merak ettiğiniz olayla ilgili kimlik, örgüt vesaire. O konuda çok ileri bir açıklama yapamıyorum. Yapmayacağım. Elimizde tabii veriler var. Çalışmalar var. Dün sizin de gördüğünüz gibi olay yeri inceleme ve olay aydınlatma ekiplerimiz çok detaylı çalıştılar. Elimizde bilgiler var ama bu konuda her zaman olduğu gibi tedbir gösteriyoruz. Tedbirli olmamız gerekiyor. Acele açıklama yapmamamız gerekiyor. Emin olduktan sonra değişik boyutları iyice değerlendirdikten sonra bu konuda açıklama yapılacak. Bu olaylarla ilgili genel tutumumuz politikamız basınımızı en kısa sürede en doğru haberlerle bilgilendirmek. Dün de zaten hem emniyet müdürümüz hem de valimiz bu bilgilendirmeleri yaptılar. Dolayısıyla verilecek bilgileri size mutlaka doğru şekilde vermek istiyoruz. Yalnız bu konularda yanlış bilgiler eksik bilgiler spekülatif haberlerin olmamasını isteyen biziz. Yani her şey doğru bilinsin. Doğru haber verilsin diyorum. Kimliğiyle ilgili, örgüt yapısıyla ilgili size şu an açıklama yapamıyoruz. Bu konuda tam netliğe ulaştığımızda size açıklama yapılacak.”

İKİNCİ KİŞİ SÖZKONUSU DEĞİL

Atalay, açıklamanın ardından bir gazetecinin “Olayda ikinci bir kişinin varlığından söz ediliyor. Ne diyeceksiniz?” sorusuna “Öyle bir kişinin varlığı söz konusu değil. Böyle bir şey tespit edilmedi” diye cevap verdi. Bir başka gazetecinin “Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hedef alındığı ve takip edildiği ve patlatılamadığı söyleniyor. Ne diyeceksiniz?” sorusu üzerine de “Bizim kanaatimiz, hedef polisti. Polisimizdi. Ama orada bariyerler var. Engellemeler oldu. Onun için de hedefe ulaşamadı. Benim bu olayla ilgili söyleyeceklerim bu. Biliyorsunuz bizim sistemimizde olay aydınlatmada, olay incelemede çok hassas çalışırız. İnce ince bütün noktalar tespit edilir. Dün çalışmaları siz de gördünüz. Bütün veriler en detaylı şekilde değerlendirilsin. Yanlışlık yapılmasın. Yanlış karar verilmesin” dedi.
Bakan Atalay, bombacının suç kaydının bulunmadığını ve olayla ilgili gözaltının da olmadığını belirtti. Atalay, daha sonra yaralıları ziyaret etmek için Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN 'CANLI BOMBA' AÇIKLAMASI / WEB TV

     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!