PKK’dan çifte tuzak

Güncelleme Tarihi:

PKK’dan çifte tuzak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2010 00:00

Şırnak’ın İdil ile Mardin’in Midyat ilçeleri arasından geçen BOTAŞ’a ait Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattına sabotaj yaparak 2 kişini ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına neden olan PKK’lı teröristlerin, olay üzerine bölgeye gelecek olan güvenlik güçlerine yönelik 2 ayrı bombalı tuzak kurduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BOTAŞ BORU HATTINA SABOTAJ / WEB TV

BORU HATTINDAKİ YANGIN DEVAM EDİYOR / Foto Galeri

PKK'DAN AK PARTİLİ BAŞKANA BOMBALI TUZAK

PKK’lı teröristler, BOTAŞ’ın Kerkük- Yumurtalık boru hattına sabotaj yaptı. Şırnak’ın İdil ile Mardin’in Midyat ilçesi arasındaki karayolunun 35’inci kilometresindeki Mağara Köyü yakınlarında yol kenarından geçen boru hattına 3 mayın yerleştiren teröristler bunları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamayla birlikte boru hattında yangın çıkarken, alevler karayoluna kadar ulaştı. O sırada karayolundan geçen 2 araç alevler arasında kaldı. Araçlardan birinde bulunan ve İdil Devlet Hastanesi’nin bozulan asansörlerini tamir ettikten sonra Mardin’e dönen Tacettin Demir (30) ile İslam Aslan (17), alev topuna dönen otomobilde yanarak can verdi. Diğer araçta bulunan İbrahim Gemalmaz ise ağır yaralandı.

Olay yerine giden askere de mayın

Sabotaj düzenlenen boru hattında sabahın ilk ışıklarıyla güvenlik güçleri incelemelerde bulundu. Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Faruk Bal’ın da katıldığı incelemeler sırasında PKK’lı teröristlerin, olay üzerine bölgeye gelecek güvenlik güçlerine yönelik 2 mayını da tuzakladığı belirlendi. Mayınlar, çağırılan bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Sabah 07.00’de kontrol altına alınan yangın, BOTAŞ görevlilerinin gözetiminde iş makinelerinin müdahalesiyle saat 14.00 sıralarında tamamen söndürüldü. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmaları devam ederken, BOTAŞ yetkilileri, patlamanın meydana geldiği bölgede onarım çalışmalarının yaklaşık 10 gün süreceğini belirtti.

AK Partili Başkan’a bombalı saldırı

Şırnak’ın İdil İlçesi Karalar Belde Belediye Başkanı AK Partili Halef İnan, PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısından son anda kurtuldu. İnan’ın otomobili önceki gün saat 16.20’de İdil ile Mardin’in Midyat İlçesi arasındaki karayolunun 33’üncü kilometresinde giderken, teröristler, önceden yerleştirdiği el yapımı bombayı, uzaktan kumanda ile patlattı. Şans eseri İnan’ın otomobilinin geçisinden kısa süre sonra meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan olmazdı, ancak otomobilin camları kırıldı, hasar meydana geldi. Bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!