Dörtyol'da tehlikeli tırmanış

Güncelleme Tarihi:

Dörtyolda tehlikeli tırmanış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2010 15:36

BDP heyetinin geleceğini açıklaması nedeniyle geniş güvenlik önlemi alınan Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir grup vatandaş, terör örgütünü protesto etti. Dörtyol'a giremeyen BDP'liler geri dönmesine rağmen gergin bekleyiş ve protestolar sona ermedi.

Haberin Devamı

DÖRTYOL'DAKİ GERGİN PROTESTODAN KARELER

MHP DÖRTYOL'A HEYET GÖNDERİYOR

Güvenlik ekiplerinin uyarılarına rağmen, İnönü Caddesi ve Alparslan Türkeş Parkı ile çevresinde toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde slogan attı.
“Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları atan gruptakiler, zaman zaman İstiklal Marşı okudular ve şehitler için dua ettiler.

Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Hükümet Konağı'nda Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığında yapılan toplantının ardından vatandaşlarla görüşerek, sakin ve sağduyulu olmaya çağırdı. Keskin, “Valiliğin BDP heyetinin ilçeye alınmama kararı var. Güvenlik kuvvetleri her türlü tedbiri almıştır. Görevlerini yapıyorlar, onlara yardımcı olalım” dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu da herkesi sükunete çağırarak, “Bize inanın bize güvenin. Lütfen dağılın” diyerek vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı.
Keskin ve Yavuzyolcu'nun konuşmalarının ardından sloganlar atan guruptakiler alandan ayrıldılar, ancak park ve çevresinde toplananların bekleyişi sürüyor.
Diğer yandan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de bulunduğu heyetin yer aldığı araç konvoyu ise ilçeye giriş yapmadan Adana-İskenderun otoyolunun Erzin bölümünden geri döndü.

TEHLİKELİ KARŞILAŞMAYA RAMAK KALDI

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde, Diyarbakır ve diğer illerden gelen BDP’lilerin geri dönüşlerine karşılık, gerginlik bitmezken Alpaslan Türkeş Parkı’nda öğlen saatlerinde toplanmış olan 500 kişilik grup, dönüş kararının duyulmasının ardından Fethibey Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Türk bayrakları taşıyan, ellerinde taşlar ve sopalar bulunan grup, Yeşilbağ Mahallesi Mezbahane mevkiine doğru giderken, burada bulunan karşıt grup da, karşı yürüyüşe geçti. Her iki grubun karşılaşması polislerin girişimleriyle engellendi.

BDP’nin Hatay il yöneticileri de, grupların karşılaşmalarını engellemek için büyük çaba gösterdi. Grup, ikna çabalarının ardından dağılır gibi oldu. Ancak, gruptan bazı kişilerin söylemleri nedeniyle bir anda farklı sokaktan yürümeye kalkışıldı. Ancak, polis barikatını aşamayan grup, ara sokakta beklemeye başladı. Böylece, her iki grubun karşılaşması ve çıkması muhtemel olaylar engellendi.

Haberin Devamı

SAĞDUYULU DÖRTYOLLULAR

Haberin Devamı

Başka bir grup vatandaş ise Dörtyol ilçe merkezinde dönüş kararının duyulmasının ardından halk BDP yöneticilerinin sağduyulu davranmasını takdirle karşıladıklarını, karşılıklı tepkilerin sonunun gelmeyeceğini belirttiler.

İlçe merkezinde BDP'nin dönüş kararının TV'lerde son dakika haberlerinde duyulması sırasında gruplar alkış tutup sloganlar attı.

CAMİ MİNARESİNDE EYLEM

Yeşilbağ Mahallesi’ndeki Yeşiltepe Camii’ne çıkan bir kişi, Türk Bayrağı açıp, eylem yaptı. Adı öğrenilemeyen eylemci, polis tarafından indirilip, gözaltına alındı.
 
JANDARMA TİMLERİ TAKVİYE OLARAK GELDİ

Bu arada, yaşanan gerginlikler nedeniyle, Yeşilbağ Mahallesi’ndeki polislere, tamamı uzman çavuş ve astsubaylardan oluşan jandarma özel harekat timleri de takviye olarak geldi.

Haberin Devamı

HOŞGÖRÜ SOFRASINDA BULUŞMA ÇAĞRISI

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol’da karşı karşıya gelen vatandaşların, yıllardır içiçe, beraber yaşadıklarını, ancak, spontane gelişen bir olay ve duygusal atmosferin etkisiyle olayların geliştiğini, ancak bundan sonra herkesin daha fazla sağ duyu ile hareket etmesi gerektiğini söyledi. Vali Lekisiz Hatay’ın ‘Hoşgörü kenti’ olarak bilindiğini hatırlattı

"YAŞANANLAR TASVİP EDİLİMEZ"

BDP Hakkari İl Başkan Vekili Orhan Koparan, yaşanan olayları hiç bir insanın tasvip etmeyeceğimiz bir durum olduğunu belirtti.

ORMAN YANGINI ÇIKTI

Öte yandan Dörtyol’un Ömerliğülbek üstü Karataşlar mevkiinde saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. Bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına havadan helikopterle müdahale edildi.Amanos Dağları’nda çıkan yangının, bu bölgede teröristlerle çıkan çatışma sırasında çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruldu. Ancak, yetkililer bu konuda bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

BDP HEYETİ DİYARBAKIR’A DÖNDÜ

Salı gecesi çıkan olayları yerinde incelemek amacıyla sabah saat 07.00’da Diyarbakır’dan 20 araçlık konvoyla bu ilçeye hareket eden BDP heyeti, kente döndü. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yardımcısı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, bazı parti meclisi üyeleri ve ilçe başkanı ile partililer, akşam saat 20.10 sıralarında Diyarbakır’a giriş yaptı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!