15 Temmuz gazilerinin ağzından: En uzun gece

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz gazilerinin ağzından: En uzun gece
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 22:58

ANKARALI gazeteci Eray Görgülü, darbe girişimini engellemek için verdikleri mücadele sırasında yaralanan gazilerle yaptığı röportajları bir kitapta topladı.

Haberin Devamı

 Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanlığı gibi darbe girişiminin engellenmesinde kilit rol oynayan noktalarda yaralananları dinleyen Ankara Hürriyet Yazıişleri Müdürü Eray Görgülü, gazilerin duygularını ve o anlarda yaşadıklarını ‘15 Temmuz En Uzun Gece’ ismiyle kaleme aldı. Her kesimden gaziyi dinleyen Görgülü, gazilerin olayların başından sonuna kadar edindikleri izlenimleri okuyucuya aktardı.

MİLLİ FORMASIYŞA ÇIKTI
‘15 Temmuz En Uzun Gece’ kitabında, isimsiz ihbar mektupları ve çeşitli baskılar nedeniyle GATA’dan ayrılmak zorunda bırakılan 200 öğretim üyesinden biri olan ve karnından yaralanan Psikiyatri Doktoru Prof. Dr. Ali Bozkurt’un hikâyesi de yer alıyor. Bozkurt o geceyi, “Bu herifler benim 20 yılımı yediler. Bir 20 yıl daha yedirmem. Ben, yarın sabah bir imamın buraya gelip de Türkiye’nin İran gibi uyanmasına seyirci kalabilecek bir adam değilim’ dedim ve atladım arabama doğruca Genelkurmay’a...” sözleriyle anlatıyor. Milli formasını giyerek sokağa çıktıktan sonra annesi ve babasıyla birlikte şarapnel parçalarıyla yaralanan milli karateci Vildan Güvercin ise o geceyi “Bomba ve silah seslerini duyunca dahi geri dönmek de hiç aklımızdan geçmedi ” diye anlatıyor.

BAKMADAN GEÇME!