Önce yaralılar geldi

Güncelleme Tarihi:

Önce yaralılar geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2010 00:00

İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan gemilere saldırısında gözaltına alınan ancak Türkiye’nin uyarıları üzerine serbest bırakılan yardım gönüllüleri yurda getirildi.

Yaralı gönüllüleri almak için askeri iki CASA uçağı ile bir ambulans uçak dün İsrail’e gitti.
Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Zeyid Aslan ile Başbakan Başdanışmanı Nabi Avcı ve Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Halit Çevik de, serbest bırakılanların kimlik tespitleri ve uçaklara yerleştirilmelerini koordine etmek için İsrail’de hazır bulundu. Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçak Türk İmdat Avli ile İrlandalı Almahti Alharati’yi alarak saat 23.40’te Ankara’ya getirdi. Askeri ambulans uçaklar ise saat 01.00’de 17 yaralıyı getirdi. Etimesgut Havaalanı’nda yaralıları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı.
Bu yaralıların isimleri şöyle: Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdülhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç, Mustafa Beterhan, Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muhyettin Yıldırım,  Erkan Bayfidan, Suat Coşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın. Yaralılar Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Yaralı yakınları da gece yarısı hastaneye akın ettiler. Durumu ağır iki yaralının tedavisi ise İsrail’de sürüyor. 3 THY uçağı 130’u yabancı 490 yardım gönüllüsü ile 9 cenazeyi alıp saat 00.30 sıralarında havalandı. 03.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Gönüllüleri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç karşıladı. Bir yabancı uçak ise bir grup gönüllüyü Atina’ya götürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!