Deniz komutanlığına roketli saldırı: 6 asker şehit, 7 asker yaralı

Güncelleme Tarihi:

Deniz komutanlığına roketli saldırı: 6 asker şehit, 7 asker yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 01:20

İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit oldu 7 asker yaralandı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan askerlerin sırtlarından vurulduğu görüldü. Şehit askerlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Binlerce Hataylı kendi çocuklarıymış gibi şehitlerini gözyaşları arasında el sallayarak uğurladı.

Haberin Devamı

HASTANELER YARALI ASKERLERLE DOLDU / Foto Galeri

İŞTE ŞEHİT ASKERLERİMİZ

ŞEHİT CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE BÖYLE UĞURLANDI

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateşi sonucu 6 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

GECE KARANLIĞINDA SALDIRDILAR

Olay dün gece saat 00.40 sıralarında Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’nde nöbet değişimi sırasında meydana geldi. Terör örgütü mensuplarınca otoyoldan askeri birliğe önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşandı. Hain saldırıda açılan ilk ateş sırasında 6 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler Deniz Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Haberin Devamı

Hatay Valiliği, İskenderun’da meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlerin Serhat Aslan (Mardin), Kerem Oğuz Erbay (İzmir), İsmail Kartal (Erzincan), Erol Tavukçu (Van), Ümit Akbulut (Malatya) ve Erhan Terletme (Giresun) olduğunu açıkladı.

ŞEHİDİN BABASI BÖYLE HAYKIRDI /WEB TV         

Şehit cenazeleri otopsinin yapıldığı İskenderun Asker Hastanesi'nin de içinde bulunduğu Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapılacak tören ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

KAÇIŞ YOLLARI TUTULDU

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, operasyonlar başlattı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, İskenderun'daki Deniz Üs Komutanlığına düzenlenen saldırının “terör örgütünün sözde Amanoslar Saha Sorumlusuna bağlı bir grup tarafından yapıldığının değerlendirildiğini” bildirdi.

İSKENDERUN'DA 6 ŞEHİT - HASTANE GÖRÜNTÜLERİ -1 / WEB TV

İSKENDERUN'DA 6 ŞEHİT - HASTANE GÖRÜNTÜLERİ -2 / WEB TV

HATAY VALİSİ'NDEN TERÖR SALDIRISINA İLK AÇIKLAMA 

Haberin Devamı

VATANDAŞLARDAN SALDIRIYA PROTESTO / WEB TV 

CUMHURBAŞKANI SALDIRIYI KINADI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!